nadarena mlada sportašica

ATLETIČARKA IZ KRIŽOVCA Marta Novak putuje na Balkansko prvenstvo u Istanbul

Nedavno je Marta Novak istrčala osobni rekord na 800 metara u vremenu 2.11.95., a pred desetak dana branila je boje Hrvatske atletske reprezentacije u slovenskom Novom Mestu.

Najbolja sportašica Grada Mursko Središće, članica Atletskog kluba Mursko Središće i učenica 3. razreda 2. gimnazije Varaždin, Marta Novak iz Križovca nastavlja novu natjecateljsku sezonu nastupom na jednom značajnom međunarodnom natjecanju.

Naime, Marta krajem ovog tjedna odlazi u turski grad Istanbul gdje će u nedjelju, 9. veljače sudjelovati na utrci na 800 metara za žene, na Atletskom prvenstvu Balkana (Balkanijada). Na ovo natjecanje Marta Novak odlazi nakon što je nedavno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske istrčala osobni rekord od 2.11.95., te ostvarila još nekoliko značajnih rezultata.

Posebno zapažen bio je pred desetak dana nastup za Hrvatsku reprezentaciju na Tromeču (Slovenija, Srbija i Hrvatska) u slovenskom Novom Mestu, gdje je kao pričuva na finalnoj utrci zauela solidno 7. mjesto.

– Nakon što sam iz varaždinske Slobode prešla u AK Mursko Središće, znatno mi se otvorilo vrijeme za treniranje, nastupe i školu. Mnogo mi znači što sam dio ili članica Hrvatske atletske reprezentacije i ova mi godina puno znači za dajnji napredak. Jako sam zahvalna klupskoj trenerici Mariji Hižman i roditeljima Davoru i Đurđici kao i gimnaziji koju polazim.

Raduje me što Grad Mursko Središće u posljednje vrijeme dosta novca izdvaja za sport ukupno, pa tako i za atletiku. U Istanbulu želim i nastojat ću ostvariti što bolji rezultat i ponosno zastupati svoju domovinu, svoj klub i svoje selo, kazala nam je pred skori put u Tursku Marta Novak, 18-godišnjakinja koja solidno odrađuje školske i sportske obveze te svojim rezultatima i ponašanjem može poslužiti za primjer svojem naraštaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije