PRVENSTVO HRVATSKE

ROKO FARKAŠ IZ NEDELIŠĆA Nestvarna dominacija među juniorima

Na Zagrebačkom Velesajmu je krajem veljače održano Prvenstvo Hrvatske u dvorani u višebojima. Roko Farkaš, 19-godišnji Nedelišćanin, nastavio je s neviđenom dominacijom u juniorskoj kategoriji

U sedmoboju je postavio novi državni rekord koji sad iznosi 5.666 bodova. Time je nadmašio prethodni rekord za nevjerojatnih 586 bodova. Naravno, i prethodni je rekord bio njegov.

-Stvar je u tome što sam prošle godine sedmoboj radio ozlijeđen. Stoga sam morao raditi sigurne skokove u dalj i u vis. Otuda ovakva razlika – kazao je za List Međimurje.


Bio je najbolji u šest od sedam disciplina, jedino ga je na 60 metara s preponama pretrčao klupski kolega Janko Kišak iz AK Slobode Varaždin, istrčavši juniorski rekord.


Roko pak je, primjerice, s motkom skočio 4,10 metara, za punih 1,60 metara više od drugog, kolege Kišaka. U vis pak je skočio 2,01 metara, dok je drugi, opet Kišak, skočio 1,77 metara. U dalj je skočio 7,37 metara, gotovo metar dalje od Kišaka…

-Ne znam što reći, možda je stvar u tome što sam jedini od juniora doista posvećen višeboju; sedmoboju u dvorani i desetoboju na otvorenom.

Ostali imaju svoje primarne discipline, a višeboj odrađuju za klub i zbog medalja – skromno pojašnjava svoju dominaciju. Junior je još godinu dana, a potom prelazi u mlađe seniore.
U međuvremenu, sve je karte bacio na hvatanje norme za nastup na prvenstvu Europe u Rimu. Ne u višeboju već u utrkama na 200 metara, i to u seniorskoj kategoriji. Trenutno je, po prikupljenim bodovima – unutra!

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije