Međimurje uvjerljivo protiv Rudar Cimpera u finalu međimurskog kupa

Međimurje uvjerljivo protiv Rudar Cimpera u finalu međimurskog kupa

Ove dvije momčadi sastale su se ove sezone dva puta u pripremnim utakmicama. Obadvije utakmice bile su egal do kraja i u obje su slavili košarkaši Međimurja. Razlika u odnosu tih utakmica je ta da je momčad Međimurja znatno pojačana igrala finale. Tada Međimurje nije imalo Danijela Krajačića koji je došao iz prvoligaša Zaboka, kao ni prvog centra Borisa Zaspana i Matiju Novaka pristiglog iz Čakovca.

Njih troje dali su ekipi Međimurja toliko željenu širinu i mogućnost rotacije. Samo 24 sata prije finala, oba finalista morala su igrati i utakmice prvog kola prvenstva, Međimurje je očekivano uvjerljivo pobjedilo, dok je Rudar Cimper izgubio u Križevcima i to je malo uzdrmalo ekipu jer su se iz Križevaca željeli vratiti sa bodovima.

RUDAR CIMPER-MEĐIMURJE 53-97 (20-29; 12-21; 9-28; 12-19)

RUDAR CIMPER: Varga A. 9, Brodar N 0, Kraljić M. 0, Frančić D. 3, Hrkač N. 6, Radiković T. 4, Cilar T. 2, Bedi M. 4, Dodlek S. 10, Tkalec M. 10, Bogdan D. 5, Srnec S. 0. Trener: Damjanović B.

MEĐIMURJE: Novak N. 9, Pustić L. 2, Novak M. 5, Miko D. 0, Krajačić D. 23, Zaspan B. 1, Fodor G. 19, Krištofić P. 5, Biševac V. 7, Novak Mar. 8, Jelenić G. 4, Novak Mat. 14. Trener: Šopar S.

Rudar Cimper parirao je igračima Međimurja samo prvu četvrtinu. Na poluvremenu je već bilo 18 koševa prednosti za goste iz Čakovca. Svaku nadu da se vrate u utakmicu, košarkašima Rudar Cimpera, na samom početku treće četvrtine uzeo je Goran Fodor koji je sa dvije trice povisio prednost Međimurja na 24 koša razlike. Nakon njega, dvije trice stavio je i Danijel Krajačić pa je tako u posljednjih 15 minuta utakmica bila revijalnog tona. Međimurje je na kraju slavilo uvjerljivo pred prepunom dvoranom u Murskom Središću sa visokih 44 koša razlike i plasiralo se u daljnje natjecanje kupa. Goste iz Čakovca su u ovoj utakmici predvodili odlično šuterski raspoloženi Danijel Krajačić sa 23 poena i Goran Fodor sa 19, a Rudar Cimper Mladen Tkalec i Saša Dodlek sa 10. Sljedeći protivnik Međimurju biti će veliki suparnici iz Virja, Podravac.

Izjave trenera nakon finala:

Srećko Šopar, trener Međimurja: Ulazak u utakmicu pretjerano nerovozan kao da ćemo sa jednim šutem riješiti utakmicu. Protivnik se ne predaje nakon naše brzopletog šuta i naravno nerovoza na cijeli svijet. Kad smo se koncentrirali na igru polako sve dolazi na svoje mjesto. Prvih 5 minuta treće četvrtine, prije svega obrambeno, vrhunska izvedba i to je utakmicu odvelo u mirne vode i iskreno čekao se samo kraj. Odlična rola Matije Novaka u trenutcima kad se možda utakmica lomila pokazuje da imamo širinu koja nam daje za pravo nadati se velikim rezultatima ove sezone.

Branko Damjanović, trener Rudar Cimpera: Zaslužena pobjeda Međimurja u svakom pogledu. Iako smo mi naš cilj ispunili plasmanom u finale, željeli smo pružiti bolji otpor Međimurju u finalu, ali na žalost nije išlo. Za nas tek sada slijede one bitne utakmice u prvenstvu, a košarkašima Međimurja sretno u daljnjem nastavku natjecanja u kupu.

A-2 LIGA SJEVER: MEĐIMURJE UVJERLJIVO


MEĐIMURJE-PETAR ZRINSKI 102-57 (25-13; 25-17; 27-9; 25-18)

MEĐIMURJE: Novak Nikola 7, Pustić 5, Novak Marek 10, Miko 9, Krajačić 17, Zaspan 4, Fodor 13, Krištofić 2, Biševac 12, Novak Medo 21, Jelenić 0, Novak Matija 2. Trener: Srećko Šopar

Košarkaši Međimurja uvjerljivo su ušli u sezonu. Razbili su Petar Zrinski iz Vrbovca sa čak 45 koševa razlike. Iako je Petar Zrinski slabiji u odnosu na prošle sezone, to ne umanjuje visoku pobjedu Međimurja. Već je na poluvremenu bilo 20 koševa razlike. Nakon treće četvrtine, koja je ujedno bila i najbolja za igrače Međimurja i koju su dobili sa 18 koševa razlike, na semaforu je svjetlilo visokih +38. Posljednja četvrtina bila je revijalna, ali niti u njoj se košarkaši Međimurja nisu opustili i dozvolili protivniku da smanji prednost. Posljednju dionicu igre dobili su sa 25-18 i sa ukupnih 102-57 dobili goste iz Vrbovca. Međimurje koje je cijele pripreme odradilo bez centra Borisa Zaspana i Matije Novaka, koji se vratio iz redova gradskog rivala Čakovca, trebalo bi igrati iz kola u kolo sve bolje, a dok se potpuno uigraju, teško da će ih tko dobiti. Mario Novak-Medo najbolji kod Međimurja sa 21 košem, odmah do njega Krajačić sa 17, a dvoznamenkasti su još bili i Biševac, Fodor i Novak Mario-Marek.

BJELOVAR-ČAKOVEC 63-83 (16-19; 19-14; 11-16; 17-34)

ČAKOVEC: Horvat S. 0, Terek D. 8, Prprović L. 22, Megla M. 8, Kranjčec S. 16, Vehtersbah-Stojan P. 3, Juras S.(cap) 0, Ganzer M. 0, Wrana R. 0, Brdar M. 0, Fečkeš M. 8, Drk I. 18, Trener: Kovačić Bruno

Iako su tek 4 dana prije početka prvenstva okupili ekipu, protiv Bjelovara je Čakovec očekivano ostvario pobjedu. Nakon prve četvrtine je Čakovec vodio +3, ali su igrači Bjelovara u drugoj četvrtini reagirali bolje, dobili je sa 19-14 i otišli na odmor sa 2 koša prednosti. Treću četvrtinu dobio je Čakovec, najviše zahvaljujući dobroj obrani, sa pet poena razlike, pa se tako u posljednjih 10 minuta ušlo sa 3 koša prednosti za Čakovec. Iskustvo igrača Čakovca došlo je do izražaja u zadnjoj četvrtini u kojoj domaći igrači nisu uspjeli parirati. Zadnja četvrtina završila je sa 17 koševa razlike za Čakovec. Na kraju uvjerljivih +20 za Čakovec, koji su predvodili Prprović sa 22 koša i Drk sa 18.

RADNIK-RUDAR CIMPER 84-71 (22-18; 16-22; 22-15; 24-16)

RUDAR CIMPER: Varga 8, Brodar -, Perčić -, Radiković 7, Kraljić 0, Novak -, Hrkač 27, Bedi -, Dodlek 3, Tkalec 11, Bogdan 3, Srnec 12. Trener: Damjanović Branko

Iako su igrači Rudar Cimpera na gostovanje u Križevce otišli sa par problema (junior Radiković zbog temperature propustio tjedan i pola treninga, kapetan Tkalec u problemima sa gležnjem i bez 2 seniora) u klubu su priželjkivali pobjedu. Loš ulazak u utakmicu Rudarovaca dao je naslutiti što ih očekuje u Križevcima. Domaći su poveli 14-4, imali su i vodstvo 20-7 samo dvije i pola minute do kraja prve četvrtine, ali na krilima Hrkača Rudar Cimper se do kraja četvrtine vraća u utakmicu. Prva četvrtina završava 22-18. Puno bolja igra u drugoj četvrtini u kojoj su Rudar predvodili Hrkač i Tkalec donijela je i potpuni preokret te se na poluvrijeme odlazi sa prednošću Rudar Cimpera 40-38. Da je bilo više koncentracije kod slobodnih bacanja i svih promašenih zicera, Rudar Cimper bi već na poluvremenu imao preko 10 poena razlike i pobjedu u rukama, ali nije bilo tako. Domaći Radnik u drugom poluvremenu igra puno bolje, Rudar neprepoznatljivo loše. Na kraju treće četvrtine je +5 za domaće, da bi u posljednjoj četvrtini još malo podigli prednost za konačnih +13. Hrkač sa 27 koševa predvodio Rudar Cimper.

Ostali rezultati 1. kola: Podravac-Ivančica 91-69, Vindija-Koprivnica 107-66, Mladost-Grafičar 100-65.

Parovi 2. kola: Čakovec-Petar Zrinski, Grafičar-Međimurje, Rudar Cimper-Mladost (22.10.2011. 17 sati), Koprivnica-Radnik, Ivančica-Vindija, Bjelovar-Podravac.

C-1 LIGA: DERBI DUBRAVČANU

Već u prvom kolu lokalni derbi igrali su domaća Kotoriba i Dubravčan. Ovaj puta, Dubravčan je bio bolji i uvjerljivo je slavio sa 14 koševa razlike, 68-82. Prelog je kod kuće nadvisio Donji Kraljevec sa 58-49. Mladost je u gostima bila bolja od Međimurja II sa 67-60, a Međimurje Globetka uvjerljiva u Nedelišću sa +22, biloje 72-50.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije