14. memorijal Matija Gregić: Ema Toplak najbolja kadetkinja

14. memorijal Matija Gregić: Ema Toplak najbolja kadetkinja

Protekli je vikend kalendarom Hrvatskoga stolnoteniskog saveza bio rezerviran za 14. Memorijal Matije Gregića u Osijeku. Na turniru se u 8 kategorija natjecalo 248 igrača i igračica, od najmlađe kadetskih do juniorskih kategorija, znatno manje negoli na nekim turnirima koji su prethodili osječkom. Na turniru npr. nije bilo igrača i igračica iz dalmatinskih klubova. Razlog u većini slučajeva leži u financijama, ali i upućivanju na turnir samo onih kojima su neophodni bodovi za rang listu pa su zbog toga klubovi reducirali svoje prijave. Tako i naši, iz kojih je igralo tek 6 igrača i igračica. I uglavnom su iskoristili svoje prilike i ostvarili priželjkivane plasmane, mada su propustili i oslabljenom konkurencijom otvorene šanse za još bolji plasman.

U našoj žiži interesa ponovo su bile kadetkinje Šenkovca Petra Petrinšak i Ema Toplek, igračice s drugoga i trećeg mjesta rang liste, koje su na turniru, u konkurenciji 26 igračica, branile postavljanje na pozicije prve i druge nositeljice. U tome su i uspjele. Najbolja je ovoga puta bila Ema, nakon pobjede u finalu nad Petrom rezultatom 3:1. Prethodno su u polufinalnim susretima pobijedile igračice domaćega Vodovoda Justinu Mihaljević, odn. Dunju Tomić, svoje žestoke protivnice sa svih turnira, inače Petrine bivše klupske kolegice. Treća igračica Šenkovca na turniru Nika Jakopović također je prošla kvalifikacijsku skupinu, izgubivši samo od Dine Ratajec, šenkovčanke u dresu Varaždina, ali je u osmini finala eliminirana od Tomić, a Ratajec pak kolo dalje, u četvrtfinalu, od Mihaljević.

Ema, Petra i Dina igrale su i kategoriju juniorki (12 igračica) i sve prošle kvalifikacijske skupine, Ema s prvoga, a Petra i Dunja s drugih pozicija. No, već u prvom kolu razigravanja, u četvrtfinalu, Dina je ispala nakon poraza od Orlić iz Bjelovara i Petra neočekivano s 3:2 od mlađe kadetkinje vinkovačke Lokomotive Vrdoljak. Istu sudbinu i protiv iste protivnice u polufinalu je iznenađujuće doživjela i Ema, izgubivši također s 3:2, i propustila šansu za proboj u finale gdje bi je čekala konačna pobjednica Lorena Orlić iz Bjelovara, koju je savladala u kvalifikacijskoj skupini.

U konkurenciji kadeta (48 igrača) odličnu igru s prethodnih turnira ponovio je Ivan Mikac iz Mihovljana. Nakon prvoga mjesta u skupini plasirao se u završne borbe i pobjedom prošao prvo kolo. Nažalost, u drugom je poražen od šestoga nositelja, Vidačeka iz varaždinskoga Igea Željezničara, i uvrstio se među 16 najuspješnijih kadeta. Skupinu je s druge pozicije prošao i jedini predstavnik MSTC Čakovca na turniru Mašan Sredanović. No, tu je i stao pa je izgubio od Jagnića iz zagrebačkoga TAZ-a, igrača koji za njega nebi smio biti neprelazna prepreka. Spomenimo da je, braneći boje Igea Željezničara iz Varaždina, na turniru nastupao i Šenkovčanin Benjamin Podkrajac. U kategoriji kadeta nije uspio proći kvalifikacijsku skupinu, ali je zato u svojoj, kategoriji mlađih kadeta izborio plasman u polufinale gdje je poražen od svojega varaždinskog suigrača Vidačeka.

Najbrojnija je na turniru bila kategorija juniora u kojoj je međimurski stolni tenis predstavljao Kristian Lipić, igrač Šenkovca. Dobrom igrom s prvoga je mjesta prošao kvalifikacijsku skupinu i u prvom kolu razigravanja s 3:1 pobijedio Jurkovića iz Obrtničke škole – Brod. U osmini finala, međutim, je naišao na šestoga nositelja, Jardasa iz riječkih Srdoča, koji je, nažalost, za njega bio neprelazna prepreka. U kategorijama najmlađih kadeta, najmlađih kadetkinja, mlađih kadeta i mlađih kadeta naši klubovi nisu imali svoje predstavnike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije