Filip Ude ipak ide na predolimpijski turnir

Filip Ude ipak ide na predolimpijski turnir

Iako je na Svjetskom prvenstvu koje se od 7. do 16. listopada održava u Tokiu završio tek na 53. mjestu u višeboju hrvatski gimnastičar Filip Ude ipak se plasirao na predolimpijski turnir u London.

Nakon što se izuzmu vježbači koji su zajedno sa svojim nacionalnim reprezentacijama već izborili olimpijsku vizu ili direktno putuju na predolimpijski turnir, Filip Ude je rangiran 6. od preostala 24 vježbača koja će preko višeboja tražiti zadnja mjesta za olimpijski vlak.

25-godišnji čakovčanin jednom je pao na tlu na kojem je dobio ocjenu 12.446, a na konju s hvataljkama pao je čak dva puta te je dobio ocjenu 13.433. Vukoja je kazao da je na treningu prije samog natjecanja odlično odradio vježbu na konju te da nije dva pada Ude bi definitivno konkurirao za medalju.

Na ostalim spravama Ude je dobio solidne ocjene – karike 13.833, preskok 14.996, ruče 13.733 i preča 14.066. Na 30. ljetne olimpijske igre u Londonu 2012. direktno su se plasirali svjetski prvaci po spravama i članovi najboljih reprezentacija dok će se preostale vize podijeliti na predolimpijskom turniru u Londonu koji je na rasporedu 7. siječnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije