Pokrivač: Ajax je, kad smo slavili, imao zvučnija imena

Pokrivač: Ajax je, kad smo slavili, imao zvučnija imena

Datum 4. listopada 2007. godine ima veliko značenje u Dinamovoj povijesti. Tada je u Amsterdam areni pao Ajax, plavi su ga izbacili na putu do tadašnje Uefine lige. U toj utakmici i pobjedi 3:2 Nikola Pokrivač igrao je svih 90 minuta. Sjećanja na taj dan još su mu svježa, no sad dolazi neki novi Ajax.

– Nikad nije lako uspoređivati, ali tada je Ajax imao zvučnija imena. No, i sada je dobar, igrači su dugo na okupu i mislim da su uigraniji – kaže Pokrivač.

Ajax opasan i u Madridu

Može li Dinamo napokon do nekog boda u Ligi prvaka, je li Ajax najveća prilika za uspjeh?

– Igramo kod kuće i ne preostaje nam drugo nego da osvojimo bodove, ali nije to lako. Sve momčadi koje igraju u Ligi prvaka u nju nisu došle slučajno. Pa ni Ajax koji je u prve dvije utakmice, iako je izgubio od Reala, pokazao da je jak. Imao je šansi i u Madridu. I u Maksimiru će se čvrsto postaviti, i on želi pobjedu.

Bi li vas zadovoljio bod?

– Svaki bod u Ligi prvaka je dobar, ali ako nam se ukaže prilika, bilo bi odlično uzeti cijeli plijen – kaže Nikola, koji je očito prebolio veliku pogrešku koju je napravio u Lyonu za prvi pogodak Francuza. Na treninzima Pokrivaču ide jako dobro.

Znam samo Sulejmanija

O Ajaxu ne zna puno.

– Poznajem samo Sulejmanija. no to ne znači puno. Amsterdamci su gotovo stalno u Ligi prvaka, iskusni su.

No, iskusili su i poraze od Dinama.

– Jesu, ali su nas u Maksimiru pobijedili s 1:0. No, još ima vremena za Ajax, sad je prvo pred nama utakmica sa Zadrom, nakon toga će na dnevni red doći upoznavanje s Nizozemcima. Ne volim pričati o utakmicama koje će tek biti, već o onima koje su tu, prve na redu – zaključio je razgovor o Ajaxu Nikola Pokrivač.

Plavi u petak igraju prvenstvenu utakmicu u Zadru, dan prije prvog planiranog termina, da bi dobili dan više da se dobro pripreme za Ajax.

– Gostovanje u Zadru nam je, tradicionalno, vrlo teško. No, kvaliteta je na našoj strani i ništa nas drugo osim sigurne pobjede ni u kom slučaju ne bi zadovoljilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije