Nogomet: Napravili smo čudo što smo održali klub

Nogomet: Napravili smo čudo što smo održali klub

Nogometni klub Međimurje je na dnu 2. HNL. Pitali smo trenera Miljenka Dovečera i direktora Stjepana Hamonajca što se događa u klubu. Dovečer nam se javio na mobitel u liječničkoj čekaonici potvrdivši da je i dalje na bolovanju zbog stresa i povišenog šećera. Treninge vodi pomoćni trener Hrvoje Goričanec.

Iz kluba nije dobio nikakve informacije o mogućoj smjeni. Nismo ga htjeli dalje smetati pa smo nazvali direktora Stjepana Hamonajca koji je rekao: ”Izvršni odbor kluba sastat će se nakon utakmice u subotu. Trener nije javio do kada je na bolovanju i morat ćemo nešto riješiti.”

Između redaka se može pročitati da se očekuje dovođenje novog trenera, a ako će pasti nekakva odluka u subotu vjerojatno ili sigurno već i postoje kandidati koji bi mogli zamijeniti Dovečera. Sada je dosta nezgodna situacija: klub je posljednji s tri uzastopna poraza pa je smjena trenera sasvim logična, no kako smijeniti trenera koji je na bolovanju?

Nitko iz NK Međimurje nije se odazvao na okrugli stol o sportu u Velikoj vijećnici Međimurske županije što je Hamonajec prokomentirao: ”Bili smo spriječeni, ali i čuli smo da neće biti župana. Ništa se ne može riješiti, ako župan ne da suglasnost. Mi možemo prijateljski razgovarati s tim ljudima i podupiremo izneseni prijedlog Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije. Dožupan Matija Posavec ne može ništa odlučiti sam, ako i nešto odluči dobije od župana po prstima i to je to. Napravili smo čudo što smo uopće održali klub. Mi imamo samo dva igrača profesionalca u klubu. U Međimurju nema kruha što se tiče sporta.”

Da Hamonajec nema baš neko mišljenje o rukovodećim ljudima naše županije i samom županu Ivanu Perhoču potvrdio je kraj razgovora: ”Kad sam pitao župana za pomoć odgovor je bio da se nogomet igra u Zebancu i Mihaljevcu. Koja je uopće svrha županije? Podijele si plaće i to je to. Bilo bi mu bolje da sadi maćuhice u Čakomu.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije