Speedway GP: Jonsson slavio ispred Harrisa i Lindgrena

Speedway GP: Jonsson slavio ispred Harrisa i Lindgrena

Na stadionu Millenium vožena je speedway Grand Prix utrka u kojoj je slavio Šveđanin Andreas Jonsson. Do poufinala su došli vodeći u ekipnom poretku Greg Hanckok, Chris Harris, Andreas Jonsson, Kenneth Bjerre, Emil Sayfutdinov, Fredrik Lindgren, Jaroslaw Hampel i Rune Holta.

U prvom polufinalu prošli su Jonsson i Harris, ispali su Holta i Sayfutdinovm a u drugom su prošli Hancock i Lindgren, a ispali su Bjerre i Hampel.

U finalu je slavio Jonsson ispred Harrisa, Lindgrena i Hancocka.  

Greg Hancock u Goričanu slavi naslov svjetskog prvaka!

Greg Hancock

Uoči posljednje utrke GP-a Amerikanac Greg Hancock ima 154 boda što mu je dovoljno za naslov svjetskog prvaka, a za naslov viceprvaka će biti velika borba između Jonssona koji ima 118 bodova i Hampela sa 117 bodova.

Protekle godine je Jonsson prvi put nastupio na Stadionu Mileniumu te osvojio tek šest bodova.

Greg Hanckok s 41 godinom i 113 danas najstariji svjetski prvak

Amerikanac Greg Hanckok je u Donjem Kraljevcu drugi puta postao svjetski prvak u speedwayu. Iza sebe ima 41 godinu i 113 dana i time je pretekao rekord koji je držao Ivan Mauger od 1979. godine koji je tada imao 39 godina i 339 dana.

Usprkos ozljedi ligamenata koljena Hanckok se nije dao i jučer je osvojio dostatnih 15 bodova za naslov svjetskog prvaka. Posljednja, jedanaesta utrka vozit će se 8. listopada Enea Gorzow SGP Poljska. Tekst o herojskom postignuću Hanckoka i što je rekao jučer nakon utrke možete pročitati ovdje.

Detaljne rezultate svih utrka pogledajte klikom ovdje.

Dino Kovačić kao prva rezerva, ipak nije nastupio na ovogodišnjem izdanju GP-a u Hrvatskoj

Jurica Pavlic zbog nedovoljnog oporavka nije bio spreman za GP na domaćem terenu te je trening i današnju utrku odgledao sa tribina

(Foto: Dragec.net)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije