Na turniru u slovenskom Šempetru Centrometal treći

Na turniru u slovenskom Šempetru Centrometal treći

Črečanski klub na ovom turniru nastupio je znatno oslabljen. Nisu nastupili prvi primač Tomica Posavec, korektor Todorović, libero Petran i srednjak Puđa, sve igrači početne postave. Tako je trener Kirić ovaj turnir iskoristio da pruži priliku nekim igračima na pozicijama koje igraju puno rijeđe. Tako je Palinkaš nakon više godina ponovno zaigrao na mjestu korektora i to više nego dobro.

Dobar je bio i Gotal na mjestu tehničara, dok su Vabec, Harambašić, Marin Posavec i Kovač odigrali dobro u napadu. Sve bolji je i mladi Vuk na mjestu libera.

Ipak, nenadoknadiv je bio učinak Tomice Posavca i Petrana na prijemu. Inače ovaj dvojac drži preko 95% prijema tako da se to pokazalo ključnim u ovim utakmicama.

U prvoj utakmici naši su igrači u prvom setu vodili Šempeter sve do 18:17. Tada domaći rade preokret i dobivaju set. U tom setu domaći su osvojili desetak direktnih poena na servisu, te jedino u tome leži razlog gubitku seta jer su ostali elementi dobro funkcionirali.

I u drugom setu slična priča, vodili su naši igrači čak 19:16, pa su opet domaći napravili preokret. Kako se igralo u tri seta neovisno da li je 3:0 ili 2:1 ovime je susret odlučen. Treći nebitni set opet je pripao domaćinu 25:21.

U drugoj utakmici koju su naši igrači trebali igrati odmah nakon susreta sa Slovencima od naših su uspješniji bili i Austrijanci iz Klagenfurta sa 3:0. Uvjetno Austrijanci jer su čak osam igrača u toj momčadi bili Amerikanci.

U trećem susretu domaćin je iznenađujuće svladao Klagenfurt sa 2:1 i osvojio prvo mjesto. Ovaj turnir ipak je dobro poslužio našoj momčadi u pripremnom periodu do prvenstva koje počinje za dva tjedna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije