STRELJAŠTVO

DOMINACIJA MIHOVILA Prvenstvo Međimurske županije u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra

Protekli vikend u subotu i nedjelju na streljani EKOM-a u Čakovcu u organizaciji Streljačkog kluba Sloboda iz Mihovljana održalo se prvenstvo Međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra po pravilima Hrvatskog streljačkog saveza o nacionalnim disciplinama.

Prvi dan, u subotu, pucale su se zasebne streljačke discipline pištolja i revolvera 10+10. U disciplini pištolja u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Zoran Horvat, drugo mjesto Damir Novak, dok je treći bio Jovica Jovankić, svi iz Streljačkog društva Mihovil iz Čakovca.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto pripalo je Streljačkom društvu Mihovil, drugo mjesto Streljačkom klubu Alzas iz Čakovca, dok je treće mjesto pripalo organizatorima, Streljačkom klubu Sloboda.
U revolverskoj pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Zoran Horvat, drugi je bio Antun Ladić, dok je treći bio Damir Novak, svi iz Streljačkog društva Mihovil.
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa Streljačkog društva Mihovil, drugo mjesto je pripalo ekipi Streljačkog kluba Alzas, dok je treća bila ekipa Streljačkog kluba Sloboda.
U nedjelju se pucala mješovita disciplina pištolja i revolvera 15+15 te je najbolji pojedinac bio Antun Ladić, drugi je bio Antun Grošanić, dok je treći bio Zoran Horvat, svi opet iz Streljačkog društva Mihovil.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa Streljačkog društva Mihovil, druga je bila ekipa Streljačkog kluba Alzas, a treće mjesto je pripalo Streljačkom klubu Sloboda.

Iz rezultata je vidljiva dominacija Streljačkog društva Mihovil iz Čakovca u Međimurskoj županiji, ali i šire što smo se uvjerili prošli vikend na noćnom streljačkom turniru Špancirfest gdje je Mihovil osvojio sve što se da osvojiti, što možemo reći i za ovaj protekli vikend. U streljačkim disciplinama oružjem velikog kalibra natječu se tri streljačka društva/kluba iz Međimurske županije s oko 50-tak aktivnih natjecatelja tako da nije za zanemariti konkurenciju iduće godine pošto su ovi rezultati Mihovila dobra motivacija za bolje streljačke uspjehe. Za napomenuti je da je do sada najviše natjecatelja ostvarilo norme za nastup na Državnom prvenstvu, koje se održava za dva tjedna u Osijeku.

Streljačko društvo Mihovil je nastavilo rad popularizacije streljaštva što se manifestira brojem natjecatelja koji je iz godine u godinu sve veći, a svoja ‘vrata’ otvara krajem listopada kada se održava projekt ‘Edukacijom o oružju do sigurnijeg društva’ gdje se svi znatiželjnici mogu upoznati s čarima streljaštva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije