VELIKI TURNIR U ČAKOVCU

FOTO Otvoren Međimurje Open: U Čakovcu više od tisuću karatista iz 15 zemalja

Već dugo Čakovec i Međimurje slove za istinsku karate sredinu, a to se još jednom potvrdilo na Međimurje Openu. Karate klub Globus na 23. izdanju tradicionalnog međunarodnog turnira ugostit će tijekom dana čak 1.000 natjecatelja iz 15 zemalja.

Na tatamijima koji su postavljeni u dvorani Graditeljske škole natječu se karatisti u svim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji u katama i borbama. Prilikom ceremonije svečanog otvorenja predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek pohvalio je angažman članova Globusa, ali i brojnih volontera koji su omogućili da se ovaj turnir organizira.

– Treba istaknuti i podršku Grada Čakovca i Međimurske županije, a zbog svega toga ovaj turnir je jedan od četiri izborna za Svjetsko prvenstvo mlađih kategorija koje će krajem listopada biti održano u Čileu – istaknuo je Cipek.

Međimurski župan Matija Posavec u svom govoru istaknuo je kako je karate vrlo popularan sport u najsjevernijoj hrvatskoj županiji.

– Imamo vrhunske karatiste u Međimurskoj županiji koji osvajaju odličja na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima – izjavio je Posavec o najvećem sportskom događaju koji se kontinuirano održava u Međimurju.

Turnir je otvorio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač kazavši kako je to odlična promocija grada i Međimurja. I on je čestitao Globusovcima na organizaciji.

– Brojni volonteri i entuzijasti do tri sata u jutro su pripremali dvoranu Graditeljske škole da bi ona danas mogla ugostiti natjecatelje iz cijelog svijeta – istaknuo je Kovač dodavši kako svima želi da su ugodno osjećaju u našoj sredini te da svojim kućama ponesu lijepe uspomene. Turnir “Međimurje Open” najjači je jednodnevni turnir u Hrvatskoj, a u karate kalendaru utaborio se u rujnu na početku karate sezone.

Posebnost ovog turnira je da ga organizira karate klub, a ne savez. Na organizaciju se osvrnuo predsjednik Globusa Mladen Vizinger koji je pohvalio sve one koji su dali doprinos da i ove godine Čakovec ugošćuje tako značajnu sportsku priredbu.

– Grad Čakovec, Međimurska županija, sponzori, donatori, prijatelji i članovi kluba te brojni volonteri stoje iza ove nevjerojatne priče koja sada doživljava 23. izdanje – rekao je.

U prvom dijelu dana na rasporedu su kate, a kasnije će se na tatamijima odvijati borbe. Završetak turnira očekuje su u večernjim satima. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije