RUKOMET

MEMORIJAL ŽELJKO GOLIK U Čakovcu najbolje Zelene Doline iz Žalca

U petak je održan 2. međunarodni memorijalni turnir Željko Golik - Braco.

Ženski rukometni klub “Zrinski” već tradicionalno organizira “Međunarodni memorijalni turnir Željko Golik – Braco” u spomen na velikog i neprežaljenog čakovečkog i hrvatskog trenera, rukometaša našeg Željka Golika ili kako su ga svi zvali, Braco.

– Željko je bio poznat po svojoj ustrajnosti i upornosti u radu s mladima, bio je entuzijast i stručnjak kakvih je malo, a naš ŽRK Zrinski Čakovec kao trener uveo je u Prvu državnu ligu. Njegovi prijedlozi su se slušali i provodili u djelo jer su ga jednako cijenili sportaši, treneri, sportski djelatnici, ali i navijači. Hvala mu na svemu – prisjetio se velikog prijatelja i trenera Đuro Bel, dopredsjednik ŽRK Zrinski.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, zahvalio je svima koji su organizirali ovaj turnir u spomen na Željka Golika – Bracu kako bi u prvi plan stavili, ono na čemu je Braco uvijek inzistirao, a to je druženje i prijateljstvo kroz rukomet. Turnir je otvorila Đurđica Golik, supruga, a svojom nazočnošću, potporu turniru dali su i Miljenko Topličanec, predsjednik Međimurskog rukometnog saveza te Bojan Ružić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovec.

Ove godine sudjelovale su četiri ekipe: ŽRK Koka iz Varaždina, RK Sesvete Agroproteinka iz Sesveta, RŽK Zelene Doline iz Žalca iz Slovenije i domaćin ŽRK Zrinski iz Čakovca.

Prvo mjesto i prijelazni pehar osvojila je slovenska ekipa Zelene Doline. Drugo mjesto pripalo je RK Sesvete Agroproteinki iz Sesveta, treće mjesto ŽRK Koka iz Varaždina, dok je domaćin ŽRK Zrinski osvojio četvrto mjesto.

Tijekom turnira iskazale su se gošće iz Slovenije te su osvojile i sve pojedinačne nagrade. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Anna Dobrić iz kluba RŽK Zelene Doline. Najboljom vratarkom proglašena je Klara Hrovatič iz kluba RŽK Zelene Doline, dok je najefikasnija rukometašica turnira bila Anika Strnad također iz kluba RŽK Zelene Doline s ukupno 15 postignutih zgoditaka.

Rezultati:
RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Koka 31:26 (15:12)
RŽK Zelene Doline  – ŽRK Zrinski 21:18 (12:9)
za 3. mjesto: ŽRK Koka – ŽRK Zrinski 29:23 (15:12)
finale RK Sesvete Agroproteinka – RŽK Zelene Doline 19:22 (8:10)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije