KOTORIPSKA PETNAJSTICA

GDJE JE ZAPELO? Kotoriba ove godine ostaje bez utrke jer se ne mogu dogovoriti oko termina!?

Gdje je 'zaštekalo' na relaciji Općina Kotoriba - Kotoripski begači? U Općini kažu da su već naručili medalje i pehare, no Begači kažu kako utrke neće biti

Trkački klub Kotoripski begači s Općinom Kotoriba u raskoraku su oko datuma održavanja Kotoripske 15-jice. Begači krivicu svaljuju na Općinu, a njoj je u interesu udovoljiti svima poštujući dogovoreno. Općina Kotoriba svoje dane slavi uz katoličku svetkovinu Jesenskog križeva.

Na Facebook profilu Damira Matoteka, predsjednika TK Kotoripiski begači Kotoriba objavljena je informacija u kojoj stoji: ‘Obavijest svim trkačima da se utrka Kotoripska 15-jica ove godine ne će održati’.

Zanimalo nas je zbog čega je došlo do odgode. Damir Matotek krivnju prebacuje na čelne ljude Kotoribe – načelnika Ljubomira Grgeca i njegovog zamjenika Roberta Ujlakija. – Utrke na bude, a razloge znaju sam općinari, ali oni su takvi da uopće nemaju veze s utrkom – riječi su predsjednika Begača.

Obratili smo se i općinarima, točnije zamjeniku načelnika Robertiju Ujlakiju. – Najprije moram reći da smo neugodno iznenađeni reakcijom TK Kotoripski begači, odnosno njihovog predsjednika, koji krivicu za odgodu utrke svaljuje na nas – rekao je na početku odgovora Roberto Ujlaki.

– Svima je poznato da se  utrka počela održavati upravo u mandatu aktualne vlasti u Kotoribi, a isto tako Općina je bila generalni pokrovitelj svih dosadašnjih utrka. I ove je godine trebalo biti tako pa su već naručene medalje, pehari i startni paketi dogovoreni na sastanku s Begačima. Dogovoren je i termin utrke za nedjelju, 8. rujna iako je u početku održavanja kao termin dogovoreno dvije subote prije Dana Općine, odnosno oko 1. rujna. Prije par dana bili smo u kontaktu s predsjednikom udruge oko promjene termina na 7. rujna. Kako je tog dana, kao i svih dosadašnjih godina, turnir ‘Med udrugama’ u organizaciji Općine, a vodeći se davno dogovorenim načelom da se događaji u Kotoribi ne preklapaju, mi smo taj datum odbili sugerirajući im da odrede neki drugi datum.

Nažalost, pošto oni to ne žele napraviti jedino nam je ostalo odgoditi utrku s čime se složio i predsjednik udruge. Nije nam jasno odakle sad komentari da nam utrka nije bitna. Bitna nam je kao i svako drugo događanje koje organiziraju kotoripske udruge, bez da mjerimo čiji je događaj veći. Moram napomenuti  da se navedeni turnir ‘Med udrugama’ održava od osnutka Općine u istom terminu, na njemu sudjeluju sve udruge i sastavni je dio programa proslave Dana Općine pa nam je nejasno zašto se uporno inzistira na dvostrukom programu tog dana.

Da zaključim, čelništvo Općine nema ništa protiv utrke i spremni smo je podržati u bilo kojem terminu koji se ne kosi s unaprijed dogovorenim događajima od interesa za Kotoribu – završio je Ujlaki.

Inače, ova sportska manifestacija ove bi godine trebala doživjeti svoje peto izdanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije