KUGLANJE

DOLAZAK REPREZENTATIVCA Luka Požega: ‘Svidjeli su mi se ambicija kluba i ekipa’

Kuglači Željezničara najavili su prvoligašku sezonu i predstavili pojačanje, reprezentativca Luku Požegu.

Kuglački klub Željezničar osnovan je 1978. godine i do sada su tri puta ulazili prvoligaški rang. U protekloj sezoni osvojili su naslov prvaka 1. B lige Sjever i ušli u krug deset najboljih hrvatskih ekipa u prvoligaškom društvu. Osvojili su i Kup regije sjever koja obuhvaća šest županija, a nakon toga su ispali od viceprvaka države.

Predsjednik kluba Anđelko Crnčec je o aktualnom stanju u klubu i sportu rekao: ‘Tretman kuglanja kroz financiranje nije u rangu nogometa ili rukometa. Deset puta smo jefitniji od drugih klubova i imamo pet puta manje financija od nekih niželigaša. Zajednice sportova Čakovca i Međimurja dodjeljuju financije transparentno prema kriterijima, ali na javnim pozivima kuglanje se potcjenjuje.

Žalosno je i da na stadionu Mladosti u Čakovcu nemamo ni jednu klupsku prostoriju za Kuglački klub Željezničar. Što se tiče kuglane renovirana je 2016. godine, a slijedi manja rekonstrukcija. Zadovoljni smo kako se kuglana održava.’

Tajnik KK Željezničar i glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Zoran Jagić najavio je prvoligašku sezonu Željezničara: ‘Glavni cilj je ostati u ligi, a s novim pojačanjem to bismo trebali napraviti bez problema. Potajni cilj je doći do 6. mjesta što bi bio najveći klupski uspjeh.

Pripreme kreću 16. srpnja teretanom, od 15. kolovoza slijedi kuglački dio do početka sezone 14. rujna. Dogovoreni su prijateljski susreti s Medvešćakom, Plitvicama, sudjelovanje na turniru u Zalaegerszegu te Slovenska Bistrica.’

Novi igrač u redovima Željezničara je mladi Luka Požega koji je reprezentativac Hrvatske na studiju je u Varaždinu: ‘Dolazim iz KK Plitvica koji je prošle godine bio član 1. B lige – Jug. Igrao sam u juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Dolazim iz Slunja gdje sam i počeo kuglati. Nakon Svjetskog prvenstva u Češkoj čuo sam se s Jagićem koji mi je predložio ponude, svidjela mi se ambicija kluba i ekipa.’

Požega je osvojio brojne medalje na Svjetskim prvenstvima u miksu, paru, tandemu i sprintu, a sa seniorima je ove godine osvojio 4. mjesto u Češkoj. Još je dodao da će mu trebati vrijeme za prilagodbu, prvi susret s kuglanom nije bio dobar, ali kao i svaka kuglana i čakovečka ima svoje vrline i mane. Što se tiče dvojne registracije s Plitvicom postoji mogućnost da tijekom sezone odigra dvije ili tri utakmice i za taj klub jer je nešto drugačija sezona 1. lige i 1. B lige.

Sezona počinje 14. rujna i traje do kraja ožujka uz kraći prekid tijekom Božića i nove godine, a tijekom travnja i svibnja na rasporedu su različita prvenstvena natjecanja u brojnim disciplinama. Uz Luku u ekipi su još Predrag Turk kao kapetan ekipe, Ninoslav Mikac, Tomislav Tvarog, Zoran Jagić, Franjo Gosarić, Bojan Plevnjak, Igor Ružić i Bojan Košak.

Uz prvu ekipu djeluje i druga ekipa Željezničara u 3. ligi te kadeti koji su dvije godine u školi kuglanja. U klubu se nadaju novim mladim snagama od 19. kolovoza kada se organizira kuglački kamp u klopu čakovečkih kampova Svaki tjedan sport jedan. Škola kuglanja radi od 1997. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije