NOGOMET

NOVO RAZOČARENJE Međimurje poraženo kod kuće

Nogometaši Međimurja u bitnoj utakmici u kojoj bi ih pobjeda udaljila od dna ljestvice poraženi su kod kuće od Dugopolja 1:2.

U 20. kolu 2. HNL Međimurje je na stadionu Mladosti u noćnom susretu dočekalo Dugopolje. Čakovčanima je u ovom susretu pobjeda trebala biti prioritet, no na kraju nije osvoje niti jedan bod.

Početak susreta dodatno je smrznuo gledatelje jer su gosti poveli 0:1. Probijena je lijeva strana i lopta je ubačena, među dvojicom domaćih nogometaša i ispred vratara Nemeca najbolje se snašao Bosančić i iz blizine šalje loptu u mrežu za 0:1.

U 19. minuti Međimurje vraća na 1:1. Ubačena je lopta iz kuta koju je uputio Fadić, a efektno ju u mrežu zakucava Novoselec za izjednačenje. Golova više nije bilo u prvom dijelu, dojam je da su gosti bili agilniji i življi na terenu, a Međimurje kao da je bilo psihološki sputano važnošću utakmice.

Na poluvremenu zbog ozljede izlazi domaći vratar Nemec i ulazi Galoši što se pokazalo kasnije ključnim detaljem susreta. U drugom dijelu u 69. i 71. minuti u šansama su bili Tkalčić i Patafta, ali obojica su neprecizni pri udarcu na gol. I jedan i drugi mogli su dodati loptu suigračima u boljem položaju, no akcije su odigrali sami do kraja što se pokazalo lošim i sebičnim odlukama.
Kad ne postigneš tada primiš gol i tako je bilo u 75. minuti. U jednoj akciji koja i nije izgledala preopasno pucao je Bosančić. Lopta je išla u Galošijevu stranu, no s naše strane prilično neshvatljivo prolazi pored njega ili kroz njega i završava u mreži za 1:2. Nakon susreta trener Kristić nam je prenio da je vratar Galoši rekao da je prekasno vidio loptu. Kako god bilo lopta je išla u njegovu stranu i očekivala se daleko bolja reakcija.
Bilo je još prigoda, no mreže su mirovale i gosti su slavili 1:2 i odnijeli sva tri boda put Dugopolja. Čakovčani su i dalje u teškoj situaciji pri dnu drugoligaške tablice i kad se odigraju svi susreti vidjet ćemo kakvo je realno stanje. U 21. kolu u utorak 23. travnja Međimurje gostuje kod Hajduka II pa u petak 26. travnja ugošćuje Kustošiju.

Trener Međimurja Matija Kristić je nakon susreta rekao: ‘Izuzetna bitnost ove utakmice očito nas je sputala, nismo bili pravi. Protiv iskusnog drugoligaša nismo uspjeli ostati barem neporaženi. Svojim dečkima čestitam na zalaganju i angažmanu, danas jednostavno nismo imali svoj dan. Imali smo više indisponiranih pojedinaca i utakmica je na našu žalost završila porazom.

Svi naši konkurenti imaju težak raspored i bit će ako ništa drugo zanimljivo do kraja kao i za borbu za prvo mjesto tako i za opstanak. Na nama je da radimo još više, još jače, još kvalitetnije i da nadoknadimo ove bodove koje smo danas prosuli doma. Mi smo sportaši i nećemo se predati dok ima nade i vjere u svoju vrijednost i svoj rad, borit ćemo se do zadnjeg kola i nadamo se ostanku u ligi.’

O zamjeni vratara i drugom golu Kristić je dodao: ‘Nemec se ozlijedio i danas je nezaliječen bio na golu. U jednom pokretu ozljeda mu se obnvila i morao sam ga zamijeniti. I Galoši je bio polunačet. Kod situacije za drugi gol rekao je da nije vidio i da je kasno vidio loptu. Prije toga smo imali dva odlična izlaska gdje je trebalo odigrati, to moramo bolje završiti. a mi iz jednog udarca primimo dva gola.’

Pomoćni trener Dugopolja Ivice Miše ovako je komentirao susret: ‘Dalek put, vraćamo se veseli. U jednoj borbenoj i zanimljivoj igri mislim da smo zasluženo pobijedili i žao mi je što nismo ranije riješili utakmicu. Dozvolili smo njima određeni pritisak. Da smo imali zadnji pas riješili bismo to i prije. Ova nam pobjeda daje mir do kraja i da damo priliku novim igračima.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije