ONI SU NAJBOLJI

FOTO Antonia Ružić, Filip Ude, ŽRK Zrinski i OK Centrometal najsportaši Međimurja

Priznanje za životno djelo Franjo Punčec dobio je Ivan Špicar.

U organizaciji Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije u Hotelu Park u Čakovcu održano je proglašenje najsportaša Međimurja.

>> Izbor najsportaša Međimurja 2019.

Nakon što je proglašena najsportašicom Čakovca titula najsportašice Međimurja pripala je tenisačici Antoniji Ružić koja je osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniorke do 16 i 18 godina te je seniorska viceprvakinja. Pobjednica je europskog Mastersa za njuniorke do 16 godina, primila je priznanje Tennis Europe za najbolju juniorku, osvajačica je više međunarodnih turnira i reprezentativka Hrvatske. Antonije nije bilo na proglašenju pa je nagradu preuzeo njen trener Tomislav Hublin.

Najboljim sportašem proglašen je gimnastičar Filip Ude koji je osvojio 6. mjesto na Europskom prvenstvu u Glasgowu, na Otvorenom prvenstvu Izraela osvojio je 1. mjesto na konju s hvataljkama i 2. mjesto u višeboju te nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Najbolja ženska ekipa je Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec koji je osvojio 5. mjesto u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Najbolja momčad je Odbojkaški klub Međimurje Centrometal koji su osvojili 5. mjesto u Superligi i igrali su polufinale odbojkaškog Kupa Hrvatske.

IVANU ŠPICARU PRIZNANJE FRANJO PUNČEC ZA ŽIVOTNO DJELO    

Ivan Špicar primio je priznanje Franjo Punčec za životno djelo. Rođen je 1951. godine. Član stolnoteniskog kluba Kos – Kotoriba. U stolnom tenisu je više od 50 godina. Prvo u Nedelišću, kasnije u Kolskoj radionici.1972. uključio se u rad STK Partizan Kotoriba. Od 1980. godine predsjednik je MTČ-Kotoriba,    
kasnije STK Kos – Kotoriba.

Tijekom njegovog predsjednikovanja pokrenuo je preuređenje društvenog doma u stolnoteniski dom što je omogućilo kvalitetniji rad svih kategorija u klubu. Član je Izvršnog odbora Međimurskog stolnoteniskog saveza u kojemu se zdušno zalaže za rad s mladima. Svih ovih godina je i član jedne od ekipa svojega kluba u nekoj od Međimurskih liga. Ivana Špicara nije bilo na dodjeli pa je nagradu preuzeo brat Josip Špicar.

PET GODIŠNJIH PRIZNANJA FRANJO PUNČEC

Darinka Pavleković u osnovnoj školi bavila se atletikom, odbojkom i rukometom. Sportsku rukometnu karijeru započela je u RK Ekonomist zatim nastavlja u ŽRK Zrinski Čakovec. Od 17 godine članica 1. ekipe. Igrala za VIS Varaždin, Podravku. Od 1987. godine nastavlja igrati rukomet u Čakovcu. Igračku karijeru završila u SŽRK Ivanec. 2005. započinje treninrati djevojčice u RK San sport. 2008. godine sa Vrbančić i Horvat osniva ŽRK Zrinski Čakovec. 0d 2008. godine radi kao trenerica u ŽRK Zrinski.    

Marija Prekupec u osnovnoj školi trenirala je rukomet i stolni tenis, u srednjoj odbojku. Organizatorica je aerobika za žene, pješaćenja    na Ivančicu, izleta po Zagorju, nogometnih utakmica žena, dječjih sportskih igara povodom Prvog maja i Dana općine. Inicijator je organizacije općinske biciklijade. S udrugom Gardruža u zimskim mjesecima organizira za djecu igranjestolnog tenisa, a u ljetnim igranje odbojke za pijesku. Inicijator je izgradnje igrališta za odbojku na pijesku. Organizirala je i sudjelovala u 1. Biciklijadi u Vukovar. Sudjelovala je i na Festivalima nordijskog hodanja    

Krešimir Barić u mlađim danima bio je izuzetno uspješan u utrkama na 100 i 200 m. Nakon bogate sportske karijere uspješan i u provedbi atletskih natjecanja. Tajnik Zbora atletskih sudaca Međimurja. Sudjelovao u provedbi više stotina atletskih natjecanja, od čega preko trideset državnih i međunarodnih prvenstava. Najznačajniji su mu sudački nastupi na zagrebačkom Hanžekovićevom memorijalu i Svjetskom atletskom kupu u Splitu.    
        
Milan Stojko tenisom se počeo baviti od rane mladosti. U mlađim dobnim uzrastima postizao je niz vrlo dobrih rezultata na turnirima u Hrvatskoj. Kao junior zaigrao je za seniorsku momčad kluba koja se natjecala u 2. Hrvatskoj ligi. Bio je igrač i kapetan seniorske momčadi kluba koje se 1993.  plasirala u 1.Hrvatsku tenisku ligu. Bio je veteranski    prvak Hrvatske i prvorangirani na veteranskoj rang listi. 90-tih godina započeo je trenersku karijeru, a od 1994. godine profesionalni je trener u TK Franjo Punčec. Iako profesionalac, jedan je od najvećih entuzijasta u međimurskom tenisu.    
        
Damir Fotak Kineziološki fakultet završio je 2007. U osnovnoj školi bio je učitelj TZK, u gimnastičkom klubu trener volonter. Od malena počinje trenirati gimnastiku. Na republičkim i državnim prvenstvima osvajao je medalje. Aktivna gimnastičkakarijera traje 20 godina i završava 2001. Od 1996. godine nacionalni, od 2001.međunarodni sudac. Trenutno je FIG BREVET sudac 2.kategorije. Kao sudac sudio je na više europskih i svjetskih prvenstava, europskim igrama i svjetskim kupovima. Omiljen među sportašima, trenerima, roditeljima. Volonter u svim aktivnostima gimnastičkog kluba.    

DAROVITI SPORTAŠI I OSTALA PRIZNANJA

Priznanja kao daroviti sportaši primili su Ana Dobša (AK Međimurje), Mladen Ignac (AK Međimurje), Borna Lesjak (NK Međimurje), Petar Slukić (KK Globus), Josip Slukić (KK Globus), Jan Novak (SK Čakovec), Ivo Maček (SK Katarina Zrinski), Luka Pozderec (ŠRD Sveta Marija), Ivana Pozderec (ŠRD Sveta Marija), Filip Jengić (OK Međimurje Centrometal), Niko Vidović (OK Međimurje Centrometal), Ema Medved (ČPK), Ivan Grubić (BK Međimurje), Dino Blažić (BK Međimurje) i Karlo Bogdan (AK Mursko Središće). Posebno priznanje za iznimne rezultate zaslužio je Marko Horvat (ŠRD Som Kotoriba).

Priznanje u kategoriji osoba s invaliditetom primila je Indira Kozar iz Kluba Mura koja je osvojila prva mjesta na Prvenstvima Hrvatske u stolnom tenisu i bowlingu, drugo mjesto u kuglanju i 2. mjesto na županijskom natjecanju u kuglanju te treća mjesta na bowling turniru u Varaždinu i na zimskom stolnoteniskom turniru u hendi pingu.

Priznanje za medijsku promociju sporta primio je Zlatko Premuš, dugogodišnji suradnik Lista Međimurje i Sportskih novosti, sportski novinar i fotoreporter koji je obišao i zabilježio brojna sportska događanja diljem Međimurja. Zlatko je u sportskom novinarstvu puna tri desetljeća.

Nagradu za fair – play potez primila je malonogometna momčad Vinarije Novak koja je u finalnom dvoboju malonogometnog turnira protiv Šic bara na gmajni Smolković, održanom u Štrigovi 2018. godine, prepustila pobjedu protivničkoj momčadi nakon ozljede njihovog vratara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije