MLADI PLIVAČ

PLIVAČKI TALENT Tin Furdi iz Šenkovca: ‘San mi je nastupati na Olimpijskim igrama’

Tin je prvi državni reprezentativac koji dolazi iz Međimurja, a već sa 16 godina niže velike uspjehe u plivanju. U reprezentaciji je zadovoljio struku te će ga i dalje zvati na okupljanja

Međimurska sportska mreža predstavila je jednog od najvećih plivačkih talenata u Hrvatskoj.

Tin Furdi dolazi iz Šenkovca, a plivanjem se počeo baviti od treće godine života i od prvog je dana član Čakovečkog plivačkog kluba. Od trećeg razreda osnovne škole je u natjecateljskoj grupi, a do sada je osvojio nekoliko stotina medalja.

– Roditelji su vidjeli da volim vodu i upisali su me u Čakovečki plivački klub. Od trećeg razreda osnovne škole treniram šest puta tjedno po dva sata – kaže Tin.

Tin je prvi državni reprezentativac koji dolazi iz Međimurja, a već sa 16 godina niže velike uspjehe u plivanju. U reprezentaciji je zadovoljio struku te će ga i dalje zvati na okupljanja.

– Moj najveći uspjeh koji sam ostvario je bio na zimskom prvenstvu Hrvatske 2017. godine kada sam postao državni prvak. Također, jako sam ponosan na to što sam već dva puta bio dio reprezentacije Hrvatske – kaže.

Na kraju razgovora dotaknuo se još svojih budućih ciljeva koje misli ostvariti.

– Moji budući ciljevi su da se nastavim baviti plivanjem, a jednog dana postati profesionalni plivač i nastupati na Olimpijsim igrama te Svjetskom prvenstvu – rekao je za Međimursku sportsku mrežu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije