STOLNI TENIS

U Čakovcu obilježena 90-ta godišnjica prvoga međuklupskog susreta u tadašnjoj Jugoslaviji

Stolnoteniski klub Čakovec u subotu je slavio. Bio je domaćin i organizator proslave velikoga jubileja, 90. godišnjice odigravanja prvoga međuklupskog susreta u tadašnjoj Jugoslaviji - Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, koji je između ping-pong sekcije Čakovečkoga športskog kluba i isto takve sekcije SK Mura iz Murske Sobote odigran 1928. godine u čakovečkoj kavani Royal, danas Gradskoj kavani.

Gosti našega kluba, slijednika slavnoga ČŠK-a, prvoga kluba u Hrvatskoj, kojega je 1925. godine osnovao vlasnik spomenute kavane i došljak iz Murske Sobote Geza Legenstein, bili su članovi slijednika Mure i prvog kluba u Sloveniji, NTK Sobote. Spomenimo da je ovo bilo drugo ovakvo druženje jer je pred 40 godina, također u Čakovcu, svečano obilježena 50. obljetnica na kojoj su bili i akteri te povijesne utakmice Geza Legenstein i dr. Janez Nemec.

Po programu subotnje proslave, domaćini, gosti i uzvanici prvo su se kod spomen ploče na pročelju sadašnje gradske kavane prisjetili tih slavnih dana. Nakon uvodnoga slova predsjednika kluba domaćina Željka Korenta prisutne su pozdravili dogradonačelnik Čakovca Mario Medved, predsjednik Namiznoteniške zveze Slovenije Marijan Hribar i Hrvatskoga stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš, a prigoda je iskorištena i da bi STK Čakovec Rajku Jagaru za dugogodišnji uspješan rad u klubu dodijelio klupsko priznanje.
Drugi dio proslave odvijao se u dvorani kod igrališta NK Sloge gdje su se odigrali prijateljski susreti seniora i veterana STK Čakovca i NTK Sobote u kojima su gosti bili uspješniji u veteranskoj, a domaćini u seniorskoj kategoriji.
U znak sjećanja na ovo druženje predsjednicima obaju klubova Željku Korentu i Mitji Županeku u ime organizatora Juraj Cigler i Petra Babić Gašparlin su uručili prigodne plakete, a STK Čakovec je bio i vrlo gostoljubiv domaćin priredivši za sve prisutne prigodni domjenak. Osim toga klub je tiskao i knjižicu s podacima o klubu autora Franje Flaca i Rajka Jagara dopunjena fotografijama iz njihove arhive te prigodne majice posvećene ovom događaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije