PLJESAK MEDICINSKOJ SESTRI

ISTRČALA 100 KM Martina Bezek među prestižnim svjetskim ultramaratoncima

- Martina je pokazala da uz obiteljske i poslovne obveze uspijeva odvojiti vrijeme za treniranje i nastupe u teškoj atletskoj disciplini - kaže njezin trener Ladislav Havaš. Odao je priznanje i trojici Međimuraca koji su toga dana nastupili: Matiji Zadravcu, Miri Banu i Siniši Strahija

U Hrvatskoj, točnije u Svetom Martinu na Muri, je u nedjelju 8. rujna prvi puta održano 30. IAU Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 km. To je najduže službeno atletsko IAAF takmičenje, koje je ove godine prvi puta održano u Hrvatskoj uz sudjelovanje najboljih  svjetskih ultramaratonaca.

Uz to je održano i prvenstvo Hrvatske na 100 km i otvorena utrka “Open race” u koju su se mogli prijaviti trkači mimo službenih reprezentacija. Ukupno je toga dana u Svetom Martinu na Muri nastupilo preko 400 ultramaratonaca iz cijelog svijeta. Kako nam je poznato Hrvatska je u najjačoj konkurenciji dobila svjetsku prvakinju, Nikolinu Šustić iz Splita, dok je muškoj konkurenciji pobijedio japanski trkač Yamauchi Hideaki u vremenu 06:28:05.

U otvorenoj kategoriji je nastupila i međimurska ultramaratonka Martina Bezek koja je utrku završila za 09 sati i 31 minute i 50 sekundi  i osvojila drugo mjesto iza talijanske ultramaratonke Daniele de Stefano koja je pobijedila s rezultatom od 8 sati 51 minute i 28 sekundi.

Nakon plasmana u hrvatsku reprezentaciju u ultramaratonu od 24 sata ovo je još jedan veliki uspjeh medicinske sestre iz Murskog Središća. Njezin trener je istaknuo kako su, osim Martine Bezek, nastupala i tri odlična međimurska ultramaratonca: Matija Zadravec, Miro Ban i Siniša Strahija te su i ovaj put na najbolji način propagirali zdrav i aktivan način života na sjeveru Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije