STOLNI TENIS Dobar odaziv i iznenađujući rezultati na TOP-12 Međimurskih liga

U subotu su u sedam dvorana diljem Međimurja odigrani tradicionalni turniri TOP-12 za svaku od Međimurskih liga Međimurske novine. Odličnom se pokazala odluka Izvršnoga odbora Međimurskoga stolnoteniskog saveza, za čije su se medalje natjecatelji borili, da se turniri ne igraju po završetku ligaškog natjecanja, nego dva kola prije njegovoga kraja, jer je u odnosu na prethodne sezone porastao interes igrača i igračica. Pogotovo onih koji su na pojedinačnim rang listama svrstani među 12 najboljih, kojih je na subotnjim turnirima za prvu i petu ligu igralo čak 9, drugu, treću, četvrtu i šestu po 8, a za sedmu, koja je manja brojem ekipa, 7 igrača, čime je na vrlo visokom nivou bila i njihova kvalitete.

Posebno bismo istaknuli odlične plasmane mladih igrača Filipa Godine iz MSTC Čakovca 2 i Noe Vreska iz Mihovljana na turniru 1. lige, Dominika Topleka iz Mihovljana 5 na turniru 4. lige i Matije Lukše iz Donjega Vidovca 3 na turniru za 7. ligu, ali pohvale zaslužuju i mnogi stariji igrači, koji su osvojenim medaljama pokazali da još uvijek nisu za ‘staro željezo’.

Na turniru za 1. ligu, odigranom u Mihovljanu, nije igrao najbolji s pojedinačne rang liste Nino Bujan, ali su igrali svi ostali najbolji. Prvo mjesto je, pobjedom u finalu nad najugodnijim iznenađenjem turnira mladim Filipom Godinom iz MSTC Čakovca 2, osvojio Matija Barić iz ZEN-Šenkovca 2, koji je najviše problema imao u četvrtfinalu s Tomislavom Marušićem iz Mihovljana Prima biroa, od kojega je izgubio 2 seta. Filip pak se u finale probio polufinalnom pobjedom od 3:2 nad Borisom Preksavcom iz Putjana Brida, a prethodno je u četvrtfinalu bio bolji nad također pozitivnim iznenađenjem i još mlađim Noom Vreskom iz Mihovljana 2.

Velikih problema bilo je s popunom turnira za 2. ligu, koji je organizirao STK Kos-Kotoriba, a nakon svega u dvorani se nisu pojavila još i dva prijavljena igrača pa je igralo tek njih 9. U nedelišćanskom finalu Siniša Mesarić je s 3:1 pobijedio Alena Veseloga, a u borbi za treće mjesto je najbolji s pojedinačne rang liste Nino Bašek iz Male Subotice 1 u 5 setova izgubio od Dominika Filipašića iz Donjega Kraljevca 2. Uz Bašeka je tek plasmanom na šesto mjesto, prije svega sebe, razočarao i njegov klupski suigrač Ivica Pongračić, drugi iza Bašeka na rang listi.



Očekivano finale, u kojemu je Igor Vesenjak iz Goričana 1 pobijedio Roberta Lehkeca iz Putjana 2, je odigrano na turniru za 3. ligu u dvorani STK Čakovca kod igrališta NK Sloge. Nakon stanke zbog saniranja ozljede ugodno je trećim mjestom iznenadio putjanski veteran i Lehkecov suigrač Rino Megla, a ispod očekivanja, tek na sedmo mjesto, se plasirao treći s ligaške rang liste i igrač Čakovca 3 Zvonimir Turk.


Stolnoteniski klub Zasadbreg bio je odličan organizator turnira za 4. ligu, a očekivano finale su međusobno odigrali braća Nikola i Josip Magdalenić. Uspješniji je bio nešto mlađi Nikola, inače prvi na pojedinačnoj rang listi ispred Josipa, a najpozitivnije iznenađenje s osvojenom broncom je mladi Dominik Toplek iz Mihovljana 5, koji je u borbi za treće mjesto savladao Ivicu Hajdinjaka iz ZEN-Šenkovca 4 i uzvratio mu za poraz u skupini, a u četvrtfinalu iznenadio i trećega igrača lige i na kraju petoplasiranoga Danka Šimona iz Čakovca 5. Dominku je veliki motiv sigurno bila i nedavna prerana smrt oca i voditelja njegove ekipe u Ligi Tihomira, koji bi da nas sve nije prerano napustio sigurno bio u njegovoj pratnji i na ovom turniru.


Turnir za 5. ligu, odigran u Putjanama, je bio hendikepiran nenastupanjem Dine Ratajec iz ZEN-Šenkovca 5, neporažene u 16 odigranih kola i drugog s pojedinačne rang liste Stanislava Sovića iz Kos-Kotoribe 5. To je najbolje iskoristio najbolji igrač Putjana 5 Dražen Šoltić, u finalu bolji od Borisa Andročeca iz Goričana 3. Šoltić se u završnicu plasirao najboljim rezultatom u međusobnim susretima s Patrikom Bašnecom iz Goričana 3, od kojega je u skupini izgubio i Markom Kedmencem iz Donjega Vidovca 1, koji je trećim mjestom u tom krugu bio tragičar turnira.



U iznenađujućem finalu turnira 6. lige odigranoga u Goričanu veteran iz USTA Belice 3 Josip Habijan Đus je bio bolji od Filipa Mesarića iz Goričana 5, uvrštenoga na turnir s pozicije treće pričuve. Četvrtim mjestom je iznenadio i Stjepan Kolarić, Đusov kolega iz Belice, koji je u borbi za broncu izgubio od Ivice Martona iz Goričana 2, a petim, odnosno desetim sigurno ne mogu biti zadovoljni prvi i drugi s rang liste Marta Novak iz Putjana 6 i Mario Dokleja iz Nedelišća 3.



Na turniru 7. lige u Lopatincu nisu igrali prvi i drugi s rang liste Dragan Jelenić iz Čakovca 6 i Željko Dolenec iz Donjega Vidovca 3, a nisu se prijavili i mnogi drugi pa ga je odigralo 9 igrača. Među njima očekivano finale su odigrali Dolenčev suigrač, mladi Matija Lukša i Filip Blažek iz Goričana 4, od kojih je uspješniji bio Lukša. U borbi za treće mjesto dvojice igrača Lopatinca 4 između Dragana Raića i Alena Kovačića, pobijedio je bolje rangirani Raić.


REZULTATI

1. LIGA (Igrano u Mihovljanu)
1. Matija Barić (ZEN-Šenkovec 2), 2. Filip Godina (MSTC Čakovec 2), 3. Boris Preksavec (Putjane Brid), 4. Rinaldo Jurinec (Z-Šen 2), 5. Tomislav Marušić (Mihovljan 3 Prima biro), 6. Noa Vresk (Mihovljan 2), 7. Božidar Krnjoul (Z-Šen 2), 8. Nikola Mikac (M3Pb), 9. Robert Mikac (M3Pb), 10. Stjepan Škoda (MSTC 2), 11. Zoran Vidović (Z-Šen 2), 12. Eugen Šimon (PB)

2. LIGA (Igrano u Kotoribi)
1. Siniša Mesarić (Nedelišće 1), 2. Alen Veseli (Ned 1), 3. Dominik Filipašić (Donji Kraljevec 2), 4. Nino Bašek (Mala Subotica 1), 5. Vinko Legin (Kos-Kotoriba 3), 6. Ivica Pongračić (MS 1), 7. Franjo Vrtar (Ned 1), 8. Miljenko Peras (Z-Šen 3), 9. Ivica Jakupak (Kos-K 3)

3. LIGA (Igrano u Čakovcu – Sloga)
1. Igor Vesenjak (Goričan 1), 2. Robert Lehkec (Putjane 2), 3. Rino Megla (Put 2), 4. Dario Grd (Gor 1), 5. Goran Spahija (Čakovec 2), 6. Josip Đuran (Gor 1), 7. Zvonimir Turk (ČK 3), 8. Denis Tratnjak (USTA Belica 1), 9. Dejan Marčec (Nedelišće 2), 10. Marko Puškadija (Put 2), 11. Vladimir Šestak (ČK 3), 12. Josip Rob (GSTK Prelog 2)

4. LIGA (Igrano u Zasadbregu)
1. Nikola Magalenić (Zasadbreg), 2. Josip Magdalenić (Zasadbreg), 3. Dominik Toplek (Mihovljan 5), 4. Ivica Hajdinjak (Z-Šenkovec 4), 5. Danko Šimon (Čakovec 5), 6. Dražen Korent (Z-Šen 4), 7. Nenad Perko (Lopatinec 3), 8. Zlatko Murković (Putjane 3), 9. Ladislav Varga (ČK 5), 10. Renato Varga (Z-Šen 4), 11. Denis Barbić (ČK 5), 12. Marko Pergar (Zas)

5. LIGA (Igrano u Čakovcu – Putjane)
1. Dražen Šoltić (Putjane 5), 2. Boris Andročec (Goričan 3), 3. Marko Subotić (Put 7), 4. David Štefić (Sveta Marija 1), 5. Dragan Rajher (Kos-Kotoriba 5), 6. Dejan Gudlin (Goričan 3), 7. Matej Šlibar (Donji Vidovec 1), 8. Patrik Bašnec (Gor 3), 9. Lovro Balić (ZEN-Šenkovec 5), 10. Tomislav Volf (Put 4 MLD), 11. Marko Kedmenec (DV 1), 12. Antun Mustač (SM 1)

6. LIGA (Igrano u Goričanu)
1. Josip Habijan (USTA Belica 3), 2. Filip Mesarić (Goričan 5), 3. Ivica Marton (Gor 2), 4. Stjepan Kolarić (UB 3), 5. Marta Novak (Putjane 6), 6. Nikola Baranašić (Gor 5), 7. David Bašnec (Gor 2), 8. Danijel Mavrin (UB 3), 9. Sanimir Mihalković (Nedelišće 3), 10. Mario Dokleja (Ned 3), 11. Ana Novak (Put 6), 12. Siniš Šlibar (Donji Vidovec 2)

7. LIGA (Igrano u Lopatincu)
1. Matija Lukša (Donji Vidovec 3), 2. Filip Blažek (Goričan 4), 3. Dragan Raić (Lopatinec 4), 4. Alen Kovačić (Lop 4), 5. Mihael Blažek (Gor 4), 6. Josip Novak (Lop 4), 7. Ivan Blažek (Gor 4), 8. Martin Danjko (Lop 4), 9. Mario Horvat (DV 3)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije