STOLNI TENIS Noa Vresk deseti na TOP-12 kadeta Hrvatske

Buran protekli vikend je imao kadet Mihovljana Noa Vresk. U subotu u 11 sati je za svoj klub započeo i pobijedio prvu partiju 11. kola 1. Hrvatske lige protiv Požege, a zatim predao drugu da bi stigao na TOP-12 kadeta Hrvatske u Toplice Sveti Martin na koji je zajedno s Lukom Dragunom iz Dugoga Sela, pozvan kad je već bio za stolom u Mihovljanu. Jer u zadnji čas su zbog bolesti otpali prijavljeni Leon Šantek iz STARR-a i Ivan Ščuric iz Bjelovara pa je Noa pozvan u zadnji čas i nakon utrke s vremenom morao odrađivati zaostala dva kola.

Tome usprkos odigrao je dobro te s tri pobjede i osam poraza osvojio vrlo dobro deseto mjesto i dosta bodova za ranglistu, a uz malo više sreće mogao je biti još i bolji, jer su u dosta slučajeva o poretku odlučivali rezultati međusobnih susreta igrača s istim skorom. Sve tri pobjede bile su nad bolje rangiranima od sebe, s po 3:2 nad Petrom Znikom iz GSTK Zagreba, devetim na rang listi i četrnaestim s liste Lukom Dragunom iz Dugoga Sela i 3:1 nad Patrikom Tomićem iz GSTK Zagreba, trinaestim na listi.

Provukli su mu se Borna Petek iz TIS-a, pred ovaj turnir deseti na rang listi, i njegov brat Bruno Petek, rangiran na peto mjesto i na rezultat u međusobnom susretu iznenađujući pobjednik turnira ispred prvoga nositelja i vodećega na kadetskoj rang listi Hrvatskoga stolnoteniskog saveza Lovre Zovka iz GSTK Zagreba. Na žalost, nakon ovoga s koeficijentom 1,4 visoko rangiranoga turnira, ostao je i dalje petnaesti na listi, ali se onima ispred sebe približio na pristojan zaostatak.

Svoj TOP-12 u subotu i nedjelju su u Svetom Martinu odigrale i kadetkinje, a pobijedila je Hana Arapović iz Dra. Časla ispred Tene Kovaček iz Varaždina, obje s po 10 pobjeda i jednim porazom, dok je za seniorke organiziran TOP-8 na koji se odazvalo tek šest igračica među kojima je najbolja bez poraza bila Petra Petek iz Varaždina.

Poredak kadeta: Bruno Petek (TIS) 10/1, 2. Lovro Zovko (GSZ) 10/1, 3. Filip Borovnjak (GSZ) 9/2, 4. Leo Vekić (Opatija) 6/5, 5. Borna Petek (TIS) 6/5, 6. Roko Meter (MLZ) 6/5, 7. Luka Zlatkov (DUS) 5/6, 8. Andrea Milohanović (Pul) 4/7, 9. Luka Dragun (DUS) 4/7, 10. Noa Vresk (Mih) 3/8, 11. Petar Znika (GSZ) 3/8, 12. Patrik Tomić (GSZ) 0/11.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije