STOLNI TENIS Škoda i Jakelić u završnici seniorskoga prvenstva Hrvatske

Od petka do nedjelje Terme Sveti Martin su bile poprište odigravanja pojedinačnoga seniorskog prvenstva Hrvatske na kojemu su se okupili gotovo svi najbolji hrvatski igrači i igračice. Bilo je, doduše, problema s manjim brojem prijava od predviđenih 48 seniora i 32 seniorki pa su naknadno prigodu da se iskažu dobili i neki igrači, koji nisu bili na listi pozvanih, a među njima i Filip Godina i Stjepan Škoda iz našega MSTC Čakovca.

Po pozivu izbornika reprezentacije među 42 prijavljena seniora po pozivu izbornika reprezentacije nastupao je i treći iz udarne ekipe MSTC Čakovca, junior GSTK Zagreba dvojno registriran za čakovečki klub Jakov Jakelić, prvi na juniorskoj rang listi. On je bio i najuspješniji od te trojke. Pobjedama nad Dariom Kraljićem iz varaždinskoga STARR-a i Lukom Kovačevićem iz Požege bio je drugi u skupini iza Marka Vidačeka iz Igea Željezničara, u šesnaestini finala je eliminirao klupskoga kolegu iz GSTK Zagreba Danijela Mijatovića te izborio osminu finala gdje je s 4:0 ispao od brončanoga Frane Tomislava Kojića, koji igra u inozemstvu.

Skupinu je nakon pobjeda nad Duškom Marijanom Morićem iz riječkoga Kvarnera i Zoranom Turkom iz Bajera Fužine te poraza od Jakova Tice iz GSTK Zagreba drugim mjestom prošao i Stjepan Škoda, ali ga je u šesnaestini finala zaustavio Ronald Ređep iz STARR-a, njegov trener iz vremena dok je trenirao u tom varaždinskom klubu. Manje sreće je bio Filip Godina, kojega ždrijeb nije nimalo mazio dodijelivši mu već u skupini jake Ređepa, Josipa Arbanasa iz Obrtničke škole Brod i Mateja Murata iz Dugoga Sela od kojih je izgubio, oduzevši tek dva seta Arbanasu.

Na žalost, muško finale se nije igralo, jer je branitelj naslova Tomislav Pucar zbog ozlijede predao Andreju Gaćini, koji je do titule tako došao tek s tri odigrane i dobivene partije. Naime, po propozicijama prvih osam nositelja, a on je bio prvo rangirani, je bilo oslobođeno igranja kvalifikacija, a prvih šest je još bilo slobodno u prvom kolu završnice, plus bez borbe dobiveno finale oslobodilo ga je većega napora.

Godina i Škoda zajedno su nastupali u igri parova i među 13 kombinacija u osmini finala za protivnike imali Josipa Arbanasa i Dominika Zeljka iz Obrtničke škole Brod od kojih su, uz solidan otpor, izgubili 3:0 i već na prvoj stepenici se oprostili od natjecanja.

U osmini finala ispao je i Jakelić, koji je u kombinaciji s Ticom iz GSTK Zagreba s 3:1 izgubio od Ivora Bana i Luke Martineka iz Dugoga Sela, a titulu prvaka su osvojili Mario Banek i Vjekoslav Zovko iz osječkoga Vodovoda. Jakelić je zajedno s Tenom Kovaček iz Varaždina igrao i mješovite parove i među 16 sastava već na prvoj stepenici posrnuo od Andreje Pavlović iz Aquaestila i Vedrana Bakača iz Splita, izgubivši 3:0, a prvo mjesto su osvojili Mirela Đurak iz Dra Časla s partnerom Ronaldom Ređepom iz STARR-a.

Na prvenstvu nismo imali predstavnice među seniorkama. Prvo mjesto je osvojila Petra Petek iz STK Varaždina, koja je u kombinaciji s klupskom kolegicom Ivanom Malobabić bila najbolja i u ženskim parovima. Prvenstvo je organizirao Stolnoteniski klub STARR iz Varažina, koji već dulje vrijeme vrlo dobro surađuje s Termama u Svetom Martinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije