STOLNI TENIS Dr. Časl u Donjem Kraljevcu ulovio polufinale Lige prvakinja

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala europske Lige prvakinja stolnotenisačice zagrebačkoga Dra. Časla su u Donjem Kraljevcu s 3:1 pobijedile francuski Lille i plasirale se u polufinale. Dr. Martin Tino Časl je dobro napravio što je organizaciju uzvrata povjerio Stolnoteniskom klubu Hodošan i Općini Donji Kraljevec, jer mu je prisustvovalo tristotinjak gledatelja iz Međimurske županije i okolice, daleko više nego na utakmicama u Zagrebu, a došao je i predsjednik Hrvatskoga stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš. Zato se i javno zahvalio organizatorima i gledateljima, a vjerujemo da je utakmica zbog svojega visokoga rejtinga bila i odlična promocija stolnoga tenisa u našemu kraju i da će u dvorane naših klubova privući nove mlade igrače i igračice. Jer u gledalištu smo primijetili i dosta djece, koja su znatiželjno promatrala utakmicu.

Igračice Dra. Časla plasman u polufinale izborile su već nakon prve partije u kojoj je najiskusnija ‘domaća’ igračica Fu Yu s 3:0 pobijedila francusku legendu, iskusnu defanzivku Agnes Lelannic. Vodstvo je na 2:0 bez gubitka seta protiv mlade Tajlanđanke u gostujućoj ekipi Tamolwan Khetkhuan povećala Zhou Xintong, a na 2:1 pobjedom od 3:0 u lijepoj partiji nad Kineskinjom s nizozemskom putovnicom Li Jie, smanjila pobjednica prošle subote odigranoga europskoga TOP-12 Rumunjka Bernardette Szocs.

Li Jia je mladoj Rumunjki bila protivnica u finalu TOP-a pa se može reći da su se u toj partiji međusobno sučelile trenutno najbolje europske igračice. U četvrtoj partiji svoj drugi izlazak za stol su imale Yu Fu i Khetkhuan, a s 3:1 je pobijedila iskusna bivša kineska reprezentativka pa je utakmica završila konačnim rezultatom od 3:1. Zadovoljni mogu biti i gledatelji, jer su vidjeli različite tehnike, od penholder napada Fu Yu i Zhou Xintong, defanzive Le Lannic i Li Jie do ofanzive klasičnim držanjem reketa Khetkhuan pa se može reći da su došli na svoje. Valja spomenuti da je utakmicu uz dva suca iz Slovenije sudila i naša međunarodna sutkinja Sanja Loparić iz Loptinca.



Polufinalne protivnice ekipi Dra. Časla, koju vodi trenerica Tian Yuan, biti će prvakinje Poljske Tarnobrzeg, koje su s dvije pobjede od po 3:1 eliminirale austrijski Linz. To je ujednačena ekipa s visoko rangiranim igračicama, Ruskinjom Elizabetom Samarom, 24. na svjetskoj ranglisti, Kineskinjom s njemačkom putovnicom Han Ying (34.), Kineskinjom s poljskim državljanstvom Li Qian (35.) i Bjeloruskinjom Viktorijom Pavlović 49. na svjetskoj rang listi.

Na putu našim igračicama prema finalu je teška zapreka za čije preskakanje će im trebati puno truda i znoja. Nadamo se da će ga uspješno i proći, a priželjkujemo da ekipa Dra. Časla domaću utakmicu, kao u četvrtfinalu, ponovo igra u Međimurju.

Rezultati:
Dr. Časl – Lille 3:1 (Fu Yu – Le Lannic 3:0 /11:7, 11:8, 11:6/, Zhou Xintong – Khetkhuan 3:0 /11:7, 11:8, 11:5/, Li Jie – Szocs 0:3 /8:11, 10:12, 8:11/, Yu Fu – Khetkhuan 3:1 /11:8, 9:11, 11:7, 11:6/)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije