SRD ŽUŽIČKA KOTORIBA Skupština u znaku 20. rođendana

Prošle godine se je navršilo 20 godina osnutka i aktivnog djelovanja SRD Žužička Kotoriba. Stoga je njihova godišnja izvještajna skupština, održana u subotu 3. veljače u mjesnoj stolnoteniskoj dvorani, bila prožeta svečarskim ozračjem.

Najzaslužnijima, koji su tijekom svih tih godina ugradili dio slobodnog vremena u rad društva, su dodijeljene društvene plakete. Primili su ih: Branko Matoš, Nenad Legin, Ljubomir Nikić, Ante Čukić, obitelj Dražena Škode, Nevenka Maltar, tvrtka Siladi d.o.o., Općina Kotoriba i SSRD Međimurske županije, a pisane zahvalnice primilo je još dvadeset najaktivnijih članova.

Govoreći o jednogodišnjem minulom radu, predsjednik društva Branko Matoš je rekao kako Žužička broji 95 članova i da su prošlogodišnje programske ciljeve u cijelosti realizirali na natjecateljskom planu, na planu uređenja svoga doma, uređenje njegovog okoliša i vode kojom gospodare.

To je prirodna bara Žužička koju su lani poribili sa 180 kilograma šaranskog mlađa. Društvo podržava i sve općinske akcije, posebno manifestaciju Dani šibe i ribe u koju su uključeni gotovo od samog početka, punih 14 godina. Blagajnik društva Nenad Legin je rekao kako su lani prihodovali 42.150.90 kuna od čega su općinske dotacije 20.000 kuna, a u financijskom planu za ovu godinu istaknuli su iznos od 43.465,75 kuna.

Novac planiraju utrošiti na daljnje uređenje doma, kojeg etapno grade, uvođenjem video-nadzora, solarnih panela, izradu geodetskog elaborata za prostore kojim gospodare, a uključit će se u suradnji s Općinom Kotoriba u revitalizaciju starog toka Mure i još nekih voda stajaćica na što ih je u svojoj raspravi pozvao i općinski načelnik Ljubomir Grgec koji im je ujedno čestitao 20 godina ustrajnog rada.

Pozvao je da i dalje budu jedni od nositelja Dana šibe i ribe koji ove godine obilježava mali jubilej – 15-godišnjicu postojanja. Pozdravio ih je i Stanko Vugrinčić u ulozi predsjednika OV- a Kotoribe i DVD-a Kotoriba. Pozdrave i čestitke za jubilej i postignuto uputili su im predstavnici srodnih udruga Kotoribe, Goričana, donje Dubrave i Donjeg Vidovca kao i predstavnici nekih mjesnih udruga.

Mladen Goričanec, inače prvi predsjednik društva, u svoj se je raspravi kritički osvrnuo na maćehinski odnos SSRD MŽ koji kao da je zaboravio na ribička društva niže od Goričana misleći pritom kako se puno više financijskih sredstava daje društvima zapadnije od njih, a kada je riječ o nedostatku ribljeg fonda upozorio je kako bi prije službenih natjecanja Savez, kao nositelj gospodarske osnove, morao napraviti monitoring nad ribljim fondom.

Skupštinom je predsjedao Ljubomir Nikić, tajnik društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije