STOLNI TENIS Teška skušenja vodećih u prvoj, drugoj, trećoj i petoj ligi

I u 7. kolu Međimurskih stolnoteniskih liga Međimurske novine uspješnije su bile domaće ekipe, koje su dominirale u svim ligama osim u trećoj, a jednaki učinak domaći i gosti su imali u četvrtoj ligi. Dvije utakmice su odgođene, po jedna u drugoj i trećoj ligi, a po propozicijama bi se trebale odigrati prije 8. kola. Vodeći Putjane Brid u prvoj, Nedelišće 2 u drugoj i Putjane 2 u trećoj ligi u 7. kolu su izgubili po bod, a ZEN-Šenkovec 5 u petoj ligi dva pa se borbe za prva mjesta zaoštravaju.

>>> Stolnoteniske lige

1. liga
Derbi između Putjana Brida i branitelja naslova Mihovljana 3 Prima biroa je završio podjelom bodova, čemu Mihovljančani mogu prvenstveno zahvaliti Nini Bujanu, koji je dobio sve tri pojedinačne partije, a s Nikolom Mikacom i igru parova. Putjančani su zadržali vodeću poziciju, a s bodom zaostatka ih uz Mihovljančane prati i ZEN-Šenkovec 2, koji je uz tricama istaknute Matiju Barića i Božidara Krnjoula visoko porazio Čakovca 1. Donju polovicu tablice, nakon uvjerljive pobjede nad Katexom, uz tricu povratnika Stjepana Škode, predvodi MSTC Čakovec 2, na tablici izjednačen s HE-DROM 1, koja je odigrala neriješeno u Lopatincu. Do prve pobjede, i to nad Mihovljanom 2, kojemu tricom nije mogao pomoći niti Mladen Vidović, došla je Kos-Kotoriba 2, koja se popela na osmo mjesto i fenjer prepustila svojim protivnicima iz 7. kola.

2. liga
Vodeće Nedelišće 1 su u zadnjoj partiji spasile bod protiv Draškovca, predvođenog tricom raspoloženom Nedeljkom Munđar, pa je ostao dostižan Maloj Subotici 1, koja je odgodila utakmicu s GSTK Prelogom 1. Pobjedama ih bodovno izjednačeni prate ZEN-Šenkovec 3, uz tricu Gorana Balića uspješan kod ŠŠK Čaka, Donji Kraljevec 2, koji je s neporaženom dvojkom Dominik Filipašić – Miljenko Belovari visoko savladao Hodošan 1, i već spomenuti Draškovec. Prema sredini tablice se pomaknula Kos-Kotoriba 3, koja je, uz trice Ivice Jakupaka i Vinka Legina i dvicu Anđelka Radmanića, bila uspješnija od Lopatinca 2, pa su Lopatinčani ostali na devetoj poziciji.

3. liga
Vodeće Putjane 2 su tricom i dvicom usporili Zvonko Turk i Emil Šestak i oduzeli im jedan bod, ali još uvijek imaju tri boda prednosti pred Goričanom 1, koji je u gostima savladao Čakovec 4, unatoč trici Daria Damjana za Čakovčane. Uspješan je u gostima kod Nedelišća 2 bio prvi sastav GSTK Preloga 2 predvođen raspoloženima Krešom Horvatom i Josipom Robom pa predvodi donju polovicu tablice, a s njim je bodovno izjednačena na sedmom mjestu USTA Belica 1, koja je u svojoj dvorani, predvođena s tri pobjede Denisa Tratnjaka, visoko, ali uz pet partija u pet setova, pobijedila Dragoslavec Breg. Utakmica Čakovec 2 – Hodošan 2 je odgođena zbog bolesti dvojice hodošanskih igrača.

4. liga
Vodeći ZEN-Šenkovec 4 je u derbiju, uz tricu Ivice Hajdinjaka, nadigrao Lopatinca 3 i ostao na vrhu. Na bod zaostatka ga, nakon maksimalne pobjede nad Putjanama 3 prati Zasadbreg, a dva boda manje ima Čakovec 5, koji je u gostima, uz tricu Danka Šimona, bio bolji od dječaka iz Mihovljana 5. Peto mjesto, unatoč domaćemu remiju protiv Mihovljana 4, u kojemu je s tri pobjede kod Mihovljančana blistao Dražen Bubek, uvjerljivo drži HE-DRA 2, a prvu pobjedu, kojom se bar malo udaljio od začelja, izborio je Čakovec Rozika biro, kojemu je svojom trećom pobjedom bodove kod posljednje USTA Belice 2 donio Marijan Sirc.

5. liga
Derbi između Kos-Kotoribe 5 i ZEN-Šenkovca 5 dobili su Kotoripčani, unatoč trici Dine Ratajec za poražene, i na tablici na drugom mjestu zamijenili Šenkovčane. Pobjedom kod Putjana 5, uz tricu Borisa Andročeca, Goričan 1 je ostao sam na vrhu, a u gornjoj polovici tablice još je Donji Vidovec 1, koji je tricom predvođenim Matejom Šlibarom u gostima lako došao do pobjede protiv Putjana 4 MLD. Sveta Marija 1 je tricama Antuna Mustača i Davida Štefića i jednom pobjedom Ivana Mustača visoko porazila Malu Suboticu 2 i drži šestu poziciju, a s istim brojem bodova su još Putjane 7 i Donji Kraljevec 1 u čijem su međusobnom susretu bolji bili Putjančani.

6. liga
Vodeća USTA Belica 3 je bila uvjerljiva kod GSTK Preloga 3 i s bodom prednosti vodi ispred Goričana 2, koji je uz tricu Ivice Martona savladao klince iz Putjana 6, i dva boda ispred Goričana 5, koji je isto tako mladim članovima Kos-Kotoribe 6 prepustio tek jednu partiju. Derbi gornje polovice tablice između Nedelišća 3 i HE-DRE 3 dobili su Draškovčani, uz tricu Marija Dokleje za poražene i po dvije pobjede Miroslava i Stjepana Mikeca te Željka Varge za pobjednike pa su Nedelišćanima pobjegli za dva boda. U susjedskom derbiju Donji Vidovec 2 je uz trice Danijela Škode i Siniše Šlibnara i dvicu Renata Kontreca dobio Svetu Mariju 2 i popeo se na šesto mjesto.

7. liga
Visoka pobjeda vodećega Čakovca 6 kod Goričana 6, koju su tricama zasladili Marijan Cerovec i Dragan Jelenić, a dvije pobjede dodao Rajko Pomor. Uvjerljivi su, protiv drastično pomlađenoga GSTK Preloga 4, bili tek u prosjeku nešto stariji članovi Putjana 8 pa su zamijenili mjesta na tablici, a tek je trećom pobjedom Matije Lukše u derbiju do pobjede protiv Goričana 4 došao Donji Vidovec 3 pa je prvu trećinu prvenstva završo na drugom mjestu ispred Gorčenaca. Kako 7. liga igra trokružno, već u subotu u njoj započinje druga trećina prvenstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije