SENIORKE RADOSTI sezonu otvorile tijesnim porazom

Unatoč porazu, odlična prva utakmica seniorki Ženskog košarkaškog kluba Radost iz Čakovca u Međunarodnoj ženskoj EXTRA ligi.

U prvom kolu košarkašice Radosti gostovale su kod Krke iz Novog Mesta, prošlogodišnjih sudionica final foura. Više od toga o ekipi nisu znale, ali bilo je to dovoljno da u utakmicu uđu bez samopouzdanja što Krka koristi otvaranjem utakmice 10:4. Nakon što su se malo bolje zagrijale i opustile pokazale su naše igračice što znaju i do kraja poluvremena sustigle prednost domaćina.

Na poluvremenu su se dogovorile da moraju igrati puno čvršće u obrani jer sudački kriterij je bio takav da su se dopuštali i očiti prekršaji. Naše igračice to su i učinile te dobile 3. četvrtinu (8:12). U posljednjoj četvrtini imale su i vodstvo od 5 koševa, ali na žalost lako su ga i ispustile. Posljednja minuta bila je neizvjesna.



Sedam sekundi prije kraja propustile su priliku za šut s trice i možebitni produžetak, napravile brzi faul, a Krka je pogodila oba bacanja i otišla na 5 razlike. Nakon time-outa u posljednjoj sekundi utakmice zabile su tricu, ali za nešto više nažalost nije bilo vremena i poraz 51:49.

Iako u klubu mogu biti zadovoljni prikazanom igrom i borbenošću, ipak ostaje žal za propuštenom prilikom i otvaranjem prvenstva pobjedom. U idućem kolu košarkašice Radosti gostuju kod ŠD KOŠ PRIMORSKA iz Kopra u subotu 21. listopada u 16:00 sati, a prvu domaću utakmicu igraju 28.listopada protiv ŠD FELIX ZASAVJE.


Rezultate ostalih utakmica, statistiku, poredak možete pratiti na službenoj stranici lige ili na facebook stranici.

ŽKK KRKA – ŽKK RADOST 51:49
(19:14; 10:10; 8:12; 14:13)
Sastav: Mikolaj Mi, Hlebec I, Rodek N, Bašek L, Kranjčec A, Škoda K, Obadić I, Terek V, Polanec H, Mađar L, Mikolaj Ma

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije