STOLNI TENIS Sara Mikac igrala na 29. ljetnoj Univerzijadi u Taipeu

Taipei, glavni grad samoproglašene države Taiwan, službeno dio Republike Kine, od 19. do 30. kolovoza bio je organizator 29. ljetne Univerzijade na kojoj je među 30-tak hrvatskih studenata sportaša u sastavu stolnoteniske reprezentacije nastupala i Mihovljančanka Sara Mikac. Njoj svijet kosookih ljudi i nije neka nepoznanica jer je već 2008. godine boravila u kampu za mlade u Pekingu, ali joj je boravak u zemlji u kojoj se smjenjuju najviša svjetska tehnologija i tradicija istoka i te kako fascinirao. Tom nepriznatom otočnom državom vlakovi jure brzinom od 290 km na sat, u njoj se može jesti fina hrana, najveći je proizvođač mikro čipova, a Taipei se može podičiti i sa 101 katom drugom po redu najvišom zgradom na svijetu. To sve vidjeti i doživjeti svakako je velika privilegija…



No, Sara je sa svojim kolegicama studenticama Magdalenom Basić, Idom Jazbec i Josipom Zajec, koje je vodio trener Željan Gaćina, tamo prvenstveno išla igrati stolni tenis i stekla još jedno veliko iskustvo, jer u konkurenciji s dominantnim Azijatima neke velike rezultate se nije moglo očekivati.

– U ekipnom dijelu ždrijeb naš baš nije mazio, jer nam je dodijelio vrlo jake Japanke i reprezentaciju SAD-a krcatu Kineskinjama od kojih smo izgubile s po 3:0, a istim smo rezultatom pobijedile Šri Lanku pa smo osvojile treće mjesto i nismo se plasirale u završnicu. U igri parova pak nam je i sreća okrenula leđa, jer su obje kombinacije, ja s Basićkom kao i Jazbec sa Zajecovom već u početnim partijama s po 3:2 poražene od argentinske, odn. hongkonške kombinacije.



Bolje je bilo u pojedinačnoj konkurenciji, gdje smo se u završnicu plasirale Jazbec, Zajec i ja, a jedino je Basić zapela u skupini. Ja sam u kvalifikacijskoj skupini s po 3:1 pobijedila Koit Liisi iz Estonije i Čileanku Menares Montecionos i osvojila prvo mjesto. Nažalost, nakon toga smo sve tri eliminirane u prvom kolu i završile plasmanom među najboljih 64. Moja protivnica je bila Ang Wan Qi iz Singapura, protiv koje nisam imala šanse i izgubila s 4:0.

– Ovdje moram spomenuti da Hrvatska akademski sportski savez nije bio u mogućnosti pokriti sve troškove putovanja i opreme za naše studente reprezentativce pa koristim priliku da se i ovim putem zahvalim Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji koji su se odazvali i djelomično pomogli moj odlazak u Taipei.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije