ČAKOVEČKI OSNOVNOŠKOLCI uživaju u sportskim kampovima

Ljetni sportski kampovi Svaki tjedan sport tjedan ulaze u posljednji mjesec održavanja, ali interes za njih među osnovnoškolcima ne jenjava. Ovog tjedna školarcima su bili ponuđeni kampovi iz kuglanja i ženske košarke.



Kuglački kamp provodio je Kuglački klub Željezničar, a tijekom pet dana kroz kuglanu SRC Mladost prošlo je više od 50 polaznika. Kako je objasnio voditelj kampa Bojan Košak osmišljen je kuglački program koji je sport približio najmlađima. ‘Većina njih nikada nije bila u kuglani i ovo im je bio prvi dodir s kuglanjem. Dva sata dnevno bilo je dovoljno vremena da ih naučimo osnovama. Prvo su bacali kugle na puni raspored čunjeva, a kasnije smo radili čišćenja. Posljednjeg dana napravili smo malo natjecanje i to je ispalo odlično. Motivirali su se kada su odmjeravali snage jedni protiv drugih. Uglavnom su svi bili zadovoljni, i ono najvažnije, mnogi od njih iskazali su interes za naš sport i nadamo se kako ćemo ih vidjeti na treninzima za mlade utorkom i četvrtkom’, izjavio je Košak.



I drugi kamp koji se održavao ovog tjedna, onaj iz košarke kojeg je provodio Ženski košarkaški klub Radost ispunio je svoju svrhu. Voditelj kampa Matija Terek rekao je kako zbog termina godišnjih odmora nije bio veliki odaziv djevojčica, ali one koje su došle pokazale su veliku volju i angažman. ‘Roditelji nekih od njih su najavili kako će se priključiti našem klubu i to je veliki uspjeh. Općenito je teško privući djevojčice u sport, a još teže u košarku. No, to se mijenja, a velike zasluge za to ima naš klub te projekt Svaki tjedan sport jedan’, smatra Terek.

Odazivom na kampove, čiji broj sudionika raste iz godine u godinu, zadovoljni su i organizatori u Gradu Čakovcu i Zajednici sportskih udruga Čakovca. Poručuju kako sve veći broj polaznika, ali i veći broj klubova koji se uključuje u projekt ljetnih sportskih kampova govori o uspješnosti projekta.



Ljetni sportski kampovi Svaki tjedan sport jedan održavaju se 13. godinu za redom, a počeli su ih kopirati i organizirati u drugim međimurskim i hrvatskim sredinama. Kampove djeca s čakovečkog područja plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Sljedeći tjedan na rasporedu je rukometni kamp kojeg u 2. OŠ Čakovec organizira Muški rukometni klub Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije