STOLNI TENIS: Od naših samo Marta Novak na postolju Mastersa

U subotu i nedjelju u Puli je odigran Masters Hrvatskoga stolnoteniskog saveza – 3. Memorijal Dean Šešelja, na kojemu je nastupalo i četvero mladih iz naših klubova MSTC Čakovca i Putjana. Oni su na turnir pozvani temeljem plasmana na rang listama s četiri otvorena turnira, s kojih su se rezultati bodovali za Masters.

Nakon najave da na turnir s pozicije prve pričuve u kategoriji najmlađih kadeta nije ušao talentirani Ivor Colev iz Putjana, on je ipak uvršten u posljednji čas umjesto oboljeloga Simona Dvorskog iz Igea Željezničara.

U odnosu na pozicije na rang listama turnira i sezone naši baš i nisu previše blistali, a jedina se na pobjedničko postolje, i to na treću poziciju, penjala Marta Novak iz Putjana. S obzirom na njenu drugu poziciju na rang listi njen plasman je mali podbačaj, ali ne i previše tragičan, jer je ipak osvojila pokal.

S tri uvjerljive pobjede od po 3:0 bila je prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a bez gubitka seta, pobjedom nad Majom Bolješić iz GSTK Zagreba, prošla je i četvrtfinale. No tu je bio i njen kraj, jer ju je u polufinalu s 3:1 eliminirala Riječanka iz Srdoća Sena Smailji, konačna pobjednica kategorije. Marta je igrala i kategoriju mlađih kadetkinja i drugim mjesto prošla kvalifikacijsku skupinu, ali je potom u četvrtfinalu zapela na dvije godine starijoj Antoneli Papak iz Dugoga Sela.

Dobar rezultat se na turniru očekivao i od Matije Strbata iz MSTC Čakovca u kategoriji najmlađih kadeta, pred turnir četvrtoga na rang listi. Ali on je s dvije pobjede i porazom od petoplasiranoga s rang liste Islamovića iz GSTK Zagreba drugim mjestom završio kvalifikacijsku skupinu i već u četvrtfinalu s 3:0 ispao od Benka iz TIS Ritma.

U toj je kategoriji igrao i već spomenuti Ivor Colev, koji je na turnir ekspresno stigao sa šahovskoga turnira u Ljubljani i prije negoli se snašao već izgubio sve tri partije u svojoj skupini. To međutim nikoga iz STK Putjana nije previše pogodilo, jer je odigrao solidno, a kako je bio među najmlađim igračima možemo zaključiti da njegovo vrijeme tek dolazi.

Posebna priča je na turniru bio Stjepan Škoda, Kotoripčan iz MSTC Čakovca. U njegovo, kadetskoj kategoriji, zbog odličnih rezultata tijekom sezone, ždrijeban je kao treći nositelj, ali to nije iskoristio, jer je s 3:2, nakon vodstva od 2:1 u setovima, izgubio od slabije rangiranoga, igrača domaćega kluba Milohanovića i skupinu završio na drugom mjestu.

To drugo mjesto i te kako ga je koštalo, jer je u ždrijebu završnice za protivnika već u četvrtfinalu dobio prvoga nositelja Ivora Bana iz HASTK Mladosti protiv kojega nije išlo. Dobio je, doduše, prvi set, ali je zatim izgubio slijedeća tri, a Ban je nakon toga osvojio prvo mjesto. Stjepan je igrao i kategoriju juniora u kojoj, međutim, nije prošao skupinu, jer je s jednom pobjedom i dva poraza bio treći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije