TENIS Započinje nova sezona

Tradicionalno uoči početka nove teniske sezone čelništvo Teniskog kluba Franjo Punčec organiziralo je druženje s novinarima. U protorijama teniskog kluba u Čakovcu predsjednik Josip Sabolek prvo se osvrnuo na prošlu godinu. Rekao je kako je ona protekla u znaku obilježavanja 90-obljetnice kluba.



‘Jubilej je obilježen tijekom cijele 2016., a vrhunac je bio postavljanje biste Franje Punčeca na prostoru teniskih terena. Što se rezultata tiče bila je to jedna od najboljih godina u povijesti. U pojedinačnoj konkurenciji Ena Babić bila je dvoranska prvakinja države, Antonia Ružić najbolja je u zemlji u kategoriji do 13 godina, a Nika Šarić je slavila na državnom prvenstvu u paru u konkurenciji U14. Ekipno su seniorke bile treće na državnom prvenstvu, a seniori su izborili plasman u 1. ligu. Svemu tomu smo pridodali i niz organizacija međunarodnih turnira, prvenstva Hrvatske i brojnih drugih natjecanja.’ Sabolek je posebno istaknuo domaćinstvo prestižnih Croatia open U12, Marin Šuica junior open U16 i ITF Futures turnira. Tim turnirima, istaknuo je, čakovečki tenis stavljen je na tenisku kartu Europe.



Na predsjednika se nadovezao direktor kluba Bojan Ružić kazavši kako je kroz Čakovec prošlo 5000 tenisača sudjelujući na raznim turnirima. Za ovu godinu, naglasio je, potvrđen je dolazak ekipe iz Japana što dovoljno govori o organizacijskog posloženosti kluba. I on je komentirao uspjehe na teniskim terenima rekavši kako će godina iza nas biti teško nadmašena. Ružić je predstavio i novi broj klupskog časopisa ‘Tenis magazin’ kojeg klub redovito izdaje jednom godišnje.



‘Sve osim tiska u magazinu smo napravili sami, a tisak nam je odradio sponzor. Jedini smo hrvatski teniski kluba, i među rijetkim sportskim udrugama, koji tiska vlastiti časopis. Vani, u Njemačkoj ili Austriji to je normalna stvar. Časopisom bilježimo događanja kroz godinu, ističemo važnije rezultate i služi kao svojevrsni spomenar za buduće generacije’, izjavio je direktor kluba.



Na druženju s novinarima bila je i državna reprezentativka Antonia Ružić koja je rekla kako se između karatea (bila dvostruka državna prvakinja) i tenisa ipak odlučila za bijeli sport. Zahvalila je na velikoj podršci prijatelja i djelatnika škole zbog čestih izostanaka i dodala kako najveću podršku ipak ima od roditelja. O budućnosti govori kako treba ići po koraka, prvo to je upis sljedeće školske godine u gimnaziju i igranje turnira u kategoriji U-14.

O njezinim sve većim financijskim potrebama koje nadilaze mogućnosti kluba i roditelja direktor Ružić kazao je kako će se kontaktirati sponzori te da će se pronaći načini da nastavi obećavajuću karijeru. Iako ne živimo u ekonomski idealnim vremenima iz kluba su se pohvalili kako sve svoje obveze podmiruju na vrijeme i financijski dobro posluju. Najavljeno je kako će sezona igranja na otvorenom započeti s prvim danima travnja, a u tu svrhu već se pripremaju tereni. Do tada će u funkciji ostati balon na tri terena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije