Ude ušao u zadnju fazu priprema uoči Olimpijskih igara u Riju

Nakon Svjetskog kupa u Anadiji gdje je osvojio srebro s novom vježbom, naš najbolji gimnastičar Filip Ude odradio je predzadnju fazu priprema. Filip se zajedno sa svojim stručnim timom tri tjedna pripremao u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

U nedjelju 17. srpnja putuje u Rusiju gdje će se desetak dana pripremati s njihovom olimpijskom gimnastičkom reprezentacijom. Osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra poručio je kako su posljednja tri tjedna iskorištena maksimalno i da je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema.

-‘Nakon Anadie puno smo radili na otklanjanju nedostataka uočenih u prvom dijelu sezone i sada sam napokon zadovoljan jer sve ide po planu’- izjavio je Ude i dodao kako je u samo tri tjedna odradio količinu vježbi koju inače odradi u tri mjeseca.

Najavio je kako će u Rusiji s njihovom reprezentacijom odraditi dva kontrolna natjecanja da malo osjeti natjecateljsku atmosferu .

Trener Igor Kriajimski govorio je kako svi čekaju odlazak u Rio i nastup. ‘Osjećamo pritisak, ali u pozitivnom smislu – kao sinkronizaciju tijela i glave u fokusu prema jednom cilju’ rekao je. Ponovio je kako se forma tempira kao i prije svakog natjecanja.

O očekivanjima od nastupa na Olimpijskim igrama pak je kazao kako ne voli prognozirati, ali obećaje kako će u Brazilu Ude dati sve od sebe da napravi rezultat koji se od njega očekuje. I drugi trener, Mario Vukoja potvrdio je timsku usmjerenost k jednom cilju. ‘Prvi zadatak je odraditi besprijekorno kvalifikacije, pa smo i treninge najviše usmjerili na taj pritisak koji će biti upravo u kvalifikacijama’ rekao je Vukoja. S obzirom da između kvalifikacija i finala ima osam dana, sva snaga bit će usmjerena na kvalifikacije, a za oporavak će biti dovoljno vremena, zaključio je.

Filip Ude će u Olimpijskom centru ‘Ozero Krugloe’ boraviti do 27. srpnja. Centar je smješten u blizini zračne luke Seremetjevo, 40 kilometara od Moskve, u šumi, izoliran od gradske vreve. U njemu ruski reprezentativci provode 200-tinjak dana u godini te je standardna je baza za posljednje brušenje forme prije svih velikih natjecanja , prvenstveno zbog radne natjecateljske atmosfere i vrhunskih uvjeta za oporavak.

29. srpnja Ude i njegov stručni stožer otputova će za Rio de Janeiro. Podium trening bit će održan 3. kolovoza, a kvalifikacije tri dana kasnije. Finale na konju s hvataljkama, nadamo se s našim olimpijcem u njemu, na rasporedu je 14. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije