NK Međimurje: Kovačević ostaje trener, Dovečer novi sportski direktor

U čakovečkom nogometnom trećeligašu NK Međimurju, održana je konferencija za medije na kojoj su rezimirani ostvareni rezultati u minuloj sezoni, ali i predstavljeni noviteti u funkcioniranju stručnog stožera i rada s mladima. Tako je direktor kluba Stjepan Hamonajec potvrdio da će seniorsku momčad i u novoj sezoni voditi dosadašnji trener Mario Kovačević, a isto tako predstavljen je i novi sportski direktor kluba Miljenko Dovečer.

Hamonajec je govoreći o suradnji kluba i Nogometne škole istaknuo da će na tu temu uskoro biti održan sastanak kod čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, a na sastanku će se osim o suradnji s nogometnom školom dogovoriti i detalji oko organizacije međunarodnog turnira početkom kolovoza u okviru proslave ‘Porcijunkulova’.

Kovačeviću je ulazak u 2. HNL i dalje veliki motiv za rad

Mario Kovačević zahvalio je upravi na ukazanom povjerenju da i dalje vodi prvu momčad, kazavši kako kod njega još uvijek postoji veliki motiv da se ostvari plasman u viši rang natjecanja. -Vidim da se i klub za predstojeću sezonu dobro pripremio i posložio, tako da druge godine ne bi trebalo i smjelo biti nikakvih prepreka za ulazak u 2. ligu. S novim sportskim direktorom očekujem dobru suradnju baziranu prije svega na radu oko toga da najbolji juniori i kadeti što prije konkuriraju za seniorsku momčad, na što do sada kako trener prve ekipe nisam mogao puno utjecati.

Na meni i mojim igračima je da na terenu ostvarimo ono što se postavi pred nas, tako da se napokon možemo veseliti kao novi drugoligaši, što ovaj klub i zaslužuje,kazao je Kovačević.S pripremama (koje će u cijelosti biti odrađene u Čakovcu) počinjemo 18. srpnja. Nama je cilj da zadržimo većinu igrača koji su završili prošlu sezonu, za sada je klub napustio tek dosadašnji kapetan Nikola Šafarić , a oko dolaska novih igrača mogu samo kazati da su s nekolicinom mogućih igračkih pojačanja pregovori u tijeku.

Miljenko Dovečar: Moj rad temeljit će se na suradnji prve momčadi i škole nogometa

Miljenko Dovečer koji je u NK Međimurju radio niz godina, ovih se dana vratio na mjesto sportskog direktora. – Uprava me angažirala, kazao je Dovečer, kako bi pokušao u suradnji s trenerom prve ekipe i školom nogometa napraviti poveznicu, odnosno da selekcija igrača, kadeta i juniora prije svega bude više pod ingerencijom kluba da se što brže najbolji od njih uključe u rad s prvom ekipom, gdje će mladi igraći u sljedećoj, ali i sezonama koje su pred nama dobivati puno više prilika.

Također će biti potrebno napraviti određenu do selekciju igrača, smatra Dovečer. Time ću se ovih dana poglavito baviti, u suradnji s ljudima iz škole nogometa koji se trebaju posložiti kako bi bili u funkciji kluba, jer konačni cilj je vjerujem svima, da zajednički stvaramo mlade igrače koji će biti na raspolaganju seniorskoj ekipi.

Stoga je u planu i sudjelovanje u novoj Inter-ligi koja bi se igrala tijekom tjedna svake srijede s vršnjacima iz Varaždina, Koprivnice i klubova susjedne Slovenije, Austrije i Mađarske. Ovo natjecanje bila bi idealna prilika da se nametnu i za igranje u seniorskoj momčadi, a isto tako nastupom u Inter ligi u domaće redove vratilo bi se i mlade igrače iz drugih klubova koji su već bili uspješni u Nogometnoj školi. Tako bi se brže došlo do kvalitetnog igračkog kadra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije