Lucija Lesjak i Damir Posavec najbolji sportaši Nedelišća u 2015. godini

Općina Nedelišće godinama je poznata po nizu odličnih sportaša, koji postižu vrhunske sportske rezultate. Stoga je i ove godine u sklopu svečane sjednice uz Dan Općine Nedelišće održana svečanost dodjele priznanja najboljim sportašima i sportskim ekipama Općine.

Tako je odlukom Odbora društvenih djelatnosti ove godine priznanje za najbolju sportašicu primila Lucija Lesjak, članica Karate kluba Međimurje. Lucija je osvojila broncu na kadetskom prvenstvu Europe u Zürichu u teškoj kategoriji. Bila ja zlatna na međunarodnim igrama mladih u Turskoj i srebrna na Svjetskom kupu u Umagu. Na svjetskom prvenstvu kadetkinja u Indoneziji bila je peta. Standardna juniorska reprezentativka Hrvatske druga je na rang listi Svjetske karate federacije.

Najbolji sportaš Općine Nedelišće u 2015. bio je Damir Posavec,član atletskog kluba Nedelišće . Damir je prošle godine pobijedio je na seniorskom kupu Hrvatske u trčanju na 110 metara s preponama i bio treći u skoku u vis. Na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore osvojio je drugo mjesto na 110 metara prepone i bio treću u državi u skoku u vis. Okitio se i broncom na prvenstvu Hrvatske u desetoboju za seniore. Kategorizirani je sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora.

Seniorska ženska ekipa Karate kluba Međimurje iz Nedelišća u sastavu Damira Bujan, Adisa Gergić i Lucija Ružaj koja je osvojila zlato na prvenstvu sjeverozapadne Hrvatske u borbama seniorki, proglašena je najboljom ekipom. Karatistice Međimurja plasirale su se u četvrtfinale prvenstva Hrvatske u kategoriji seniorki.

Titulu najbolje momčadi Općine Nedelišće za prošlu godinu ponijela je seniorska momčad nogometnog kluba Nedelišće. U 2015. godini seniori nogometnog kluba Nedelišće napravili su najveći klupski uspjeh u 70-godišnjoj povijesti. Osvojili su naslov prvaka u novoosnovanoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin.

Tom uspjehu pridodali su i naslov prvaka Kupa Međimurskog nogometnog saveza. Natjecali su se i pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa gdje su bili među 48 najboljih klubova u državi. Općinsko priznanje primio je i košarkaški klub Nedelišće za 40 godina postojanja i neprekidnog rada.

Priznanja su najboljima uručili općinski načelnik Darko Dania i i njegov zamjenik Željko Kacun.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije