U Belici podijeljeni pokali najboljima u županijskim ligama

Druženjem u društvenom domu u Belici, kojemu je odličan domaćin bila tamošnja Udruga stolnotenisača amatera USTA, i podjelom pokala najboljima završena je sezona Županijskih liga Međimurske novine. Skup su na početku pozdravili predsjednik Udruge Josip Habijan, načelnik općine Belica Zvonimir Taradi i predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robert Mikac, a statistiku sezone nazočnima je zatim predočio voditelj liga Franjo Flac.

U svom izlaganju je iznio da je u prvenstvu u 7 liga igralo 69 ekipa, kroz koje je svoje vještine prezentiralo 348 igrača i igračica od 409 koliko ih je bilo prijavljeno, a sezona je brojem ekipa bila druga nakon rekordne 2014./2015. Pozitivna uloga liga, naglasio je, je u tome što se zbog njihovoga igranja stolni tenis širi u sve više mjesta Međimurske županije i što kroz natjecanje stariji igrači ispunjavaju svoje slobodno vrijeme, a mladi stječu neophodna iskustva u svojem stasanju.

Rekorderi sezone su mladi članovi petoga sastava Mihovljana, koji su u 6. ligi pobijedili sve svoje utakmice, a prvenstvo su bez poraza, ali s nekoliko neriješenih ishoda, završili prvaci 1. lige iz druge ekipe Mihovljana, prvaci 3. lige Putjane 2 i prvaci 5. lige, prva ekipa USTA Belice, koja je sezonu završila s najvećom bodovnom razlikom ispred drugoplasiranoga na tablici.

Prvake 4. lige odlučili su bolji rezultati u međusobnim susretima Kos-Kotoribe 4 i Goričana 1, u čemu su za jednu partiju bolji bili Kotoripčani, o prvim mjestima u 1. i 2. ligi odluke su pale tek u posljednjemu kolu, u 3. ligi kolo prije kraja, a u 6. i 7. nakon predzadnjega kola.

Iz mihovljanskoga kluba su dva po učinku najuspješnija igrača, Nino Bujan iz druge i Noa Vresk iz pete ekipe, koji kroz prvenstvo nisu izgubili niti jednu pojedinačnu partiju, i vodeći su na rang listama 1. i 6. lige. Najbolji u 2. ligi je Goran Balić iz ZEN-Šenkovca 3, 3. lige Dominik Filipašić iz Putjana 2, 4. lige Dražen Bubek iz Mihovljana 4, 5. lige Marko Štefičar iz Nedelišća 3 te u 7. ligi Silvio Novak iz ZEN-Šenkovca 5.

Najbolje parove, s po jednim porazom, imali su Putjane 2 i Kos-Kotoriba 4, a s dva poraza prvenstvo su završili parovi Mihovljana 5 i ZEN-Šenkovca 4. Voditelj je iskazao nezadovoljstvo odgodama utakmica, često i bez njegove suglasnosti i znanja, a jedna od takvih je završila i gubitkom bodova bez borbe, kašnjenjem s dostavom zapisnika, i ignoriranjem mnogih igrača turnira TOP-12, zbog čega su oni izgubili svoju smislenost.

Nezadovoljan je i slabim tretmanom liga u Listu Međimurje, čiji je on suradnik, a smetaju mu i nastupi ekipa u po boji različitim dresovima. Izlaganje je završio čestitkama ženskim ekipama Mihovljana na prvom mjestu u 1. Hrvatskoj ligi istok i plasmanu u Superligu i Hodošana na ostanku u ligi, drugom sastavu Donjega Kraljevca na primljenom priznanju Zajednice sportskih udruga i saveza Županije za fair play za 2015. godinu, a poželio je sreću ekipama MSTC Čakovca i Kos-Kotoribe na predstojećim kvalifikacijama za 1. HL istok, gdje se Čakovčani bore za ostanak, a Kotoripčani za plasman.

Službeni dio druženja završen je podjelom pokala sponzora liga – Međimurskih novina – prvo, drugo i treće plasiranim ekipama, koje je, uz gospodu Habijana, Taradija i Mikaca uručio glavni urednik Međimurskih novina Dean Zrna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije