Međimurski ženski nogomet ima vrlo dobre temelje

Po službenom kalendaru HNS-a godišnje se u svakoj županiji u Republici Hrvatskoj održava šest razvojnih kampova za dječake. Na kampove se pozivaju ciljano najperspektivniji igrači iz cijele županije te je to ujedno i model formiranja reprezentacije određene županije. U sklopu kampa za dječake treći dan je predviđen kamp za djevojčica. Razvojni nacionalni razvojni kamp za djevojčice Međimurske Županije ovaj tjedan 21. travnja u četvrtak održao se na Stadion SRC Mladost Čakovec.



Razvojni nacionalni kamp je sazvao Hrvoje Goričanec, instruktor Središta Sjever za ženski nogomet. U proces kampa je bilo uključeno pet trenera: Mario Šarić (UEFA A licenca), Nenad Orehovec (UEFA B licenca), Nenad Radiković (C Licenca), Silvestar Cvek (UEFA B licenca), Bruno Matotek polaznik akademije HNS UEFA B razina.



Na razvojnom nacionalnom kampu su bili prisutni i Hrvoje Matijević (Nacionalni instruktor HNS-a za ženski nogomet) koji je u sklopu kampa uručio dvije garniture dresova od strane HNS-a za potrebe omladinskog ženskog nogometa na području regije sjever.



Alen Moharić (član komisije HNS-a za ženski nogomet): Projektom HNS-a, ulaganjem u razvoj ženskog nogometa u Međimurskoj županiji smo postigli velike rezultate, jer odaziv je velik. Dokazi su baš ovakvi kampovi, gdje se okupi ovako veliki broj djevojčica i sa stručnim radom regionalnog instruktora za ženski nogomet g. Goričanca uz pomoć nacionalnog i županijskog saveza ženski nogomet se razvija i dobiva na popularnosti u našoj regiji.



Na kampu su još bili Dragutin Naranđa (županijski instruktor), predstavnici ŽNK Katarina Zrinski Čakovec Željko Bacinger (direktor kluba) i Mladen Kuček (trener seniorki). Na razvojnom nacionalnom kampu su sudjelovale djevojčice 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007. i 2008. godište.



Na kampu je bila prisutna 71 djevojčica i to iz ŽNK Katarina Zrinski, muških nogometnih klubova i škola nogometa NK Dubrava (Sivica), ŠN SMN Muri, NK BSK (Belica), NK Sloga (Čakovec), ŠN Mala Subotica, NK Vidovčan (D. Vidovec), NK Dubravčan (D. Dubrava), NK Rudar (Mursko Središće), NŠ Prelog.



Djevojčice su bile podijeljene u tri starosne kategorije: mlađa grupa (djevojčice 1,2,3 razred) odigrana je nogometna utakmica, srednja grupa (djevojčice 4,5,6, razred) odigrana je nogometna utakmica i starija grupa (djevojčice 7,8, razred i starije) odradile su trenažnu jedinicu te odigrale utakmicu.



Na temelju treninga i utakmice starije grupe dobila se povratna informacija o njihovim znanjima i sposobnostima te će se formirati ženske reprezentacije Međimurske županije (2001, 2002, 2003. godište) koja će u svibnju ove godine odigrati utakmice sa ženskom reprezentacijom Varaždinske i Koprivničko-Križevačke županije.



Cilj kampa je bio podići popularnost ženskog nogometa te na jednom mjestu skupiti djevojčice iz cijele Međimurske županije koje su uključene u nogomet. Sama brojka djevojčica (više od 70) garantira da je Kamp u potpunosti ispunio očekivanja kako odazivom tako i prikazanom nogometnom kvalitetom djevojčica.



Treba napomenuti da je na kampu bio prisutan i veliki broj roditelja koji su bili vrlo aktivni i bučni navijači na utakmicama djevojčica. Svi koji su bili prisutni na ovom kampu za djevojčice mogli su se uvjeriti da međimurski ženski nogomet ima vrlo dobre temelje. Viđenom prezentacijom djevojčica na nogometnom terenu uvjeren sam da omladinski ženski nogomet u međimurskoj županiji ima veliki potencijal i svijetlu budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije