Učenici OŠ T. Goričanca Mala Subotica sudjelovali na 12. Našem malom kaju

>> Naši učenici sudjelovali na 12. Našem malom kaju

Već nekoliko godina naši se učenici rado odazivaju pozivu OŠ Mursko Središće na susret Naš mali kaj koji je posvećen kajkavskoj riječi i promicanju dječjeg kajkavskog stvaralašta. Na susret se mogu uključiti svi učenici koji žele čitati, recitirati, pisati, svirati, istraživati, fotografirati, zvukovno oslikavati i slušati poeziju.

Ove je godine susret održan 20.11. (petak) s početkom u 12 sati.

Na fotografski natječaj prijavile su se učenice sedmog razreda naše škole Gabrijela Bratić, Hana Horvat i Marta Novak sa svojom mentoricom Ivom Mihalic Krčmar. Na natječaj su poslale vrlo uspješne i dojmljive fotografije nastale na zadanu temu Međimurska hiža. Njihove su fotografije izložene u dvorani susreta.

Za sve sudionike natječaja organizirane su radionice pa su se tako ove naše učenice uključile u rad Fotografske radionice u kojoj su analizirali sve pristigle fotografije i izrađivali Cameru Obscuru, preteču današnjih modernih fotoaparata.

Učenici osmog razreda Kristina Cirkvenčić, Luka Cirkvenčić i Ivan Dodlek sa svojom mentoricom Nevenkom Polanec-Petek prijavili su se za sudjelovanje u kajkavskom kvizu Smo kaj pozabili. Prije samog kviza svo troje učenika je sudjelovalo u radu Jezične radionice gdje su saznali mnoge zanimljivosti o svojem zavičajnom govoru i sami imali priliku stvarati stihove na kajkavskom. Na prezentaciji same radionice naš je učenik Ivan Dodlek predstavio svoje stihove nastale na radionici. Kviz Smo kaj pozabili za naše je učenike pokazao da doista jesu dosta toga “pozabili” pa su ispali i nisu ušli u finale natjecanja.

Svi naši učenici sudionici sa svojim su mentoricama prisustvovali predstavljanju radova radionica i književno-glazbenoj večeri koja je trajala do 19 sati. Učenici sa susreta nose izuzetno pozitivne dojmove jer su se obogatili novim znanjem i željom da sačuvaju svoju baštinu i kajkavsku riječ od zaborava i u idućim godinama i nekim idućim susretima.

Odišla je.

Več su minule skorom dve leti.

Bo se jenput javila. Bar se tako nadjam.

Odišla je.

Niti dragi Božek ne zna za kaj!

Ivan Dodlek, 8.b

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije