Belički osmaši u Zagrebu

>> Belički osmaši u Zagrebu

Osmaši Osnovne škole Belica su u petak, 27. studenog, sudjelovali na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. U kazalištu Mala scena, učenici su prisustvovali kazališnoj predstavi ‘Kamenje’.

Predstava, koja se bavi problemom nasilja među mladima te otvara pitanja odgovornosti za nasilničko ponašanje i sankcioniranje, dala nam je povod za razmišljanje u vezi ovog sve raširenijeg problema.

Još pod dojmovima, krenuli smo u razgled Hrvatskog narodnog kazališta gdje smo imali prilike zaviriti u mjesta inače zatvorena za gledatelje. Ovom šetnjom, začinjenom pričama iz kazališne povijesti, predstavljena nam je skrivena strana kazališta. Hodnici, podzemni prolazi, carski salon i svečane lože, garderobe, baletne dvorane, radionice samo su neka mjesta koja smo imali prilike vidjeti.

Razgled HNK-a završili smo uz jedno od najljepših djela klasične baletne literature, balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog koji se tradicionalno prikazuje uoči božićnih blagdana, a čija je generalna proba baš tada bila izvođena na pozornici.

Učenici su također posjetili Tehnički muzej i planetarij gdje su im predstavljeni odjeli Prometna sredstva, Transformacija energije, odjel Rudarstvo u sklopu kojeg su razgledali stari rudnik te su pobliže upoznati s djelima i izumima Nikole Tesle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije