Slastičarka SS Prelog Valerija Detić treća na Kamelija kupu

Učenici Tea Šprem i Mihaela Vuković iz Srednje strukovne škole Vinkovci pobjednici su jubilarnog 10. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a najbolja mlada slastičarka je Valentina Bošnjak također iz škole iz Vinkovaca. Tei i Mihaeli mentor je bilo Mario Janocik, a Valentinu je za natjecanje pripremala Ružica Šošić.

Kamelija kup, koji se održava u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama., natjecanje je učenika srednjih strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, a po treći puta učenici se natječu u dvije kategorije – kuharskoj i slastičarskoj. Učenici kuhari imali su zadatak od zadanih namirnica pripremiti meni od tri slijeda, a slastičari su morali napraviti svečanu tortu.

U kategoriji kuhara, drugo mjesto pripalo je Mihaelu Hasancu i Martinu Koretiću iz Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca, a na treće mjesto plasirali su se učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek, Edi Bušić i Tomo Mihaljević. U kategoriji slastičara treće mjesto podijelili su Darko Sušenka iz Ugostiteljsko turističke škole Osijek i Valerija Detić iz Srednje škole Prelog dok je drugo mjesto pripalo Ani Vitko iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor.

U ukupnom plasmanu u kuharskoj kategorija učenici Srednje škole Prelog osvojili su četvrto mjesto, a u slastičarskoj treće. Više saznajte na portalu Hrvatskog kuharskog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije