Matematički susret u III. OŠ Čakovec

Učenici sedmih razreda su na satu matematike imali projektni zadatak iz područja prikazivanja i analize podataka. To gradivo učenici mogu istraživati i povezati s Građanskim odgojem i obrazovanjem.

Učenici pojedinih razrednih odjela bili su podijeljeni u timove i svaki tim je imao zadani mali projekt te potrebno vrijeme za izradu projekta. Učenici su proveli anketni upitnik u 3.a razredu kod učiteljice Zdenke Novak i 4. a kod učiteljice Dušanke Turk. Anketni upitnik se odnosio na vršnjačku toleranciju. Obuhvaćao je pitanja vezana za ponašanja svojih vršnjaka i njihove postupke u određenim situacijama. Učenici sedmih razreda izradili su ga zajedno s učiteljicom Aleksandrom Tonković.

Nakon provedenog anketnog upitnika bilo je potrebno obraditi podatke u tablici (frekvencija, relativna frekvencija, postotak), prikazati stupčastim i kružnim dijagramom.

Učenici su po timovima prezentirali projekte. Pri tome se kod učenika poticalo na pozitivan stav prema matematici i razvijala suradnja među učenicima mlađe i starije vršnjačke dobi.

Učenici će dobivene podatke obraditi i na računalu u Excel programu zajedno s učiteljicom Natašom Boj na satu informatike početkom drugog obrazovnog razdoblja te realizirati integrirani sat matematika – informatika.

Uz zajedničko druženje i čašćenje dogovorili smo nastavak suradnje 3.a i 7.c razreda na satovima matematike. Učenici 7.c razreda će za svakog učenika 3.a osmisliti jedan zanimljiv zadatak iz područja matematike. Zatim će uslijediti idući matematički susret.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije