COO obilježio dan borbe protiv nasilja nad žena i dan starijih osoba

>> COO obilježio dan borbe protiv nasilja nad žena i dan starijih osoba

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježio je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Školska pishologinja Tatjana Žižek i školski knjižničar Robert Posavec održali su 30. listopada radionicu za učenike i učenice osmih razreda Centra na temu “Imati curu ili dečka – sreća ili opasnost“.

COO je obilježio i Međunarodni dan starijih osoba posjetom Domu za starije i nemoćne osobe MESMAR u Prelogu. U Domu su članice i članovi Pjevačkog zbora Centra zajedno s psihologinjom Tatjanom Žižek i profesoricom glazbe Mirom Bratušom izveli pjevački program za štićenike Doma.

Centar za odgoj i obrazovanje svake godine obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Psihologinja škole i školski knjižničar vode radionicu kroz koju s učenicima razgovaraju o mladenačkim vezama, zaljubljenosti te prilikom koje zajedno s učenicima pokušavaju razbiti predrasude i mitove koje mladi gaje o rodnim ulogama.

Na radionici je poseban naglasak stavljen na važnost dostojanstva svake osobe u vezi i slobodu mladih ljudi da samostalno donose važne odluke bez obzira na mitove i norme koje društvo i okolina njeguju. Također se poseban naglasak stavlja na prevenciju svih nepoželjnih oblika ponašanja koji se mogu pojaviti u mladenačkim vezama.

U sklopu svog stalnog programa razvijanja suradnje s lokalnom zajednicom, Pjevački je zbor Centra i ove godine 1. listopada na Međunarodni dan starijih osoba posjetio štićenike jednog međimurskog doma za starije i nemoćne. Ove je godine to bio Dom MESMAR u Prelogu. Nakon zabavnog programa koji su izveli učenici uslijedilo je zajedničko druženje i razgovor učenika Centra i štićenika Doma.

Centar je ovim aktivnosti nastavio obilježavati važne datume, razvijati građansku kulturu i poticati suradnju s lokalnom zajednicom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije