Učenici Centra osvojili medalje na državnom sportskom natjecanju

Na državnom prvenstvu školskih športskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju održanom u Poreču od 3. do 5. svibnja sudjelovalo je devetero učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u pratnji trojice voditelja – profesora Vedrana Vurušića, Santina Debelca i Josipa Gečeka.

Učenici su se natjecali u atletici u disciplinama trčanja, skoka u dalj, bacanju kugle i bacanju loptice razvrstani u kategorije po kronološkoj dobi i vrsti intelektualnih teškoća. Centar su predstavljali slijedeći učenici razrednih odjeljenja: Anamarija Oršuš (5b), Senada Horvat (6a), Nikola Oršuš (7a), Nenad Ignac, Nino Kalanjoš i Matija Levačić (8b) te učenici posebnih odjela: Bisera Topčagić (PO1), David Bogar (PO2) i Josip Oršoš (PO9).

Svi učenici dostojno su predstavili Centar kako na sportskom borilištu, ali i u slobodno vrijeme u smještajnom okruženju. Posebno valja istaknuti učenika Nikolu Oršuša koji je u svojoj kategoriji u disciplini 400 metara i bacanju loptice sa zaletom osvojio prvo mjesto u obje discipline, zatim učenica Bisera Topčagić koja je u svojoj kategoriji u disciplini 60 metara i bacanju loptice sa zaletom također osvojila u obje discipline prvo mjesto.

Učenik Matija Levačić osvojio je drugo mjesto u svojoj kategoriji u disciplini bacanja kugle i treće mjesto u skoku u dalj sa zaletom. Učenik Nino Kalanjoš osvojio je drugo mjesto u svojoj kategoriji u disciplini bacanja loptice sa zaletom, dok je učenik Josip Oršoš osvojio drugo mjesto u disciplini 400 metara u svojoj kategoriji.

Centar je nastupom na Državnom prvenstvu športskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama nastavio ostvarivati iznimne sportske uspjehe u kategoriji osoba s intelektualnim teškoćama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije