Nagrađeni likovni radovi učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

>> Nagrađeni likovni radovi učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska dvadeset prvi puta organizirali su u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta RH međunarodno i nacionalno natjecanje za učenike i mladež “Europa u školi” na razini Republike Hrvatske. Okvirna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je 2015. Europska godina razvoja. Natjecanje je bilo provedeno u okviru književnog, likovnog i glazbenog stvaralaštva.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica nagrađen je likovni rad Karle Sabol, učenice 3. A razreda. Tema iz područja likovnog stvaralaštva bila je “Životinje pričaju o klimatskim promjenama”. Izloženi su i radovi Josipe Horvat, Lea Martinca i Erika Krčmara, također iz 3. A razreda.

Nagrađena učenica Karla Sabol bila je nazočna sa svojom mentoricom, Ljiljanom Rinkovec 5. svibnja 2015. svečanom uručenju nagrada u Europskom domu Zagreb.

Istog dana, 5. svibnja 2015. otvorena je izložba Tradicija i suvremenost – nacionalni parkovi i biološka raznolikost RH u likovnom izričaju djece koja je postavljena u izložbenom salonu Muzeja Mimara. Organizator projekta je Udruga učitelja likovne izobrazbe UHULI. Ove godine na natječaj se odazvalo preko tristo škola s ukupno više od 3000 radova. Na izložbi je postavljeno preko 500 pristiglih radova, od čega je deset učenika nagrađeno, a dvadeset pet ih je pohvaljeno.

Među nagrađenima za originalni likovni rad je i Hana Jankulija, učenica 3.a razreda iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Nagrađeni učenici imat će priliku početkom srpnja tjedan dana boraviti u ljetnoj stvaralačkoj radionici Kreativni suncobran na Hvaru.

Hana je bila prisutna u Muzeju Mimara svečanom otvorenju izložbe i uručenju nagrada sa svojom učiteljicom Ljiljanom Rinkovec, dipl. uč RN.

Ostali izlagači iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica:

  • Paulina Cirkvenčić,1.a (mentor:Marija Jelenić)
  • Lea Špiranec, 1.b (mentor: Blaženka Palatinuš)
  • Patrik Horvat, Julia Matić, Matija Taradi – 2.a (mentor: Štefanija Hajdarović)
  • Ana Marija Gal, David Kalanjoš, Matea Lajtman, Sara Sečan- 2.b (mentor: Nada Črep)
  • Melany Klobučarić, 3.a (mentor: Ljiljana Rinkovec)
  • Helana Taradi, 4.a (mentor: Slavica Švec)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije