Belički Englezi se vratili iz Rumunjske

>> Belički Englezi se vratili iz Rumunjske

Članovi skupine Mladi Englezi iz OŠ Belica ovih dana imaju pune ruke posla. Nedavno su se vratili s desetodnevnog putovanja po Rumunjskoj pa osim sređivanja dojmova iste moraju podijeliti sa svima koji su željno očekivali njihov povratak.

Rumunjska je avantura započela 16. travnja 2015. godine odlaskom u grad Zalau u okviru Comenius projekta “Empowering Youth Through Media”. Projekt su 2013. godine započele učiteljice Marina Đura i Aneta Horvat. Prošlog su proljeća učenici iz partnerske škole Scoala Gimnaziala “Gheorghe Lazar”, Zalau posjetili Belicu, a ove su godine konačno i Beličanci spakirali kofere.

Tijekom desetodnevnog putovanja dvanaest je učenika, pod budnim okom učiteljica Ivane Pavlic, Silvije Micek i Gordane Turk, posjetilo neke od poznatijih rumunjskih turističkih destinacija poput gradova Alba Iulia, Sibiu, Brasov, Sighisoara, Cluj-Napoca i rudnik soli Turda, ali i nezaobilazni Drakulin dvorac Bran i kraljevski Peles dvorac.

U partnerskoj školi učenici su bili uključeni u nastavu na kojoj su obrađivali teme vezane uz medije, budući su mediji sama tema projekta. U mnoštvu radionica koje su im domaćini pripremili upoznali su rumunjsku kulturu i tradiciju, a svoja su prijateljstva učvrstili boravkom u obiteljima u kojima su bili smješteni.

Kao šećer na kraju, na povratku iz Rumunjske jedan su dan odsjeli u susjednoj metropoli i uživali u čarima Budimpešte.

Po povratku, cijeloj je ekipi bilo jasno da je iskustvo koje su doživjeli nesvakidašnje pa trenutno marljivo rade na predstavljanju svojeg projekta i doživljaja iz Rumunjske u svojoj sredini. Možda i vi naletite negdje na njih…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije