U OŠ Mursko Središće zasađene katruže i obilježeni Dani kruha

>> FOTO: U OŠ M.Središće zasađene keatruže i obilježeni Dani kruha

U okviru kurikuluma četvrtih razreda, Osnovna škola Mursko Središće je u petak, 17. listopada 2014. godine organizirala razredni projekt pod nazivom Lepe su lepe katruže koji za cilj prvenstveno ima ukazivanje na potrebu njegovanja tradicije zavičaja.

Tom im se prilikom pridružio i župan Matija Posavec koji je zajedno s učenicima 4a razreda ispred školske zgrade zasadio katruže te time dao podršku ovakvim inicijativama kojima se promovira ono međimursko, a djeci usađuje svjesnost važnosti svega onoga što čini zavičaj.

“Ovakvim akcijama djeca uče cijeniti ono što obilježava njihov kraj, a time uče bolje cijeniti sredinu iz koje potječute isebe same.” – izjavio je župan Posavec tijekom sadnje katruža, a kojem su uz učenike sudjelovali roditelji, kao i učitelji.

“Ovo je bila prilika da županu pokažemo na koji smo način planirali razradu teme zavičaja u četvrtim razredima, ali i prilika da se svi skupa županu zahvalimo na besplatnim udžbenicima koje nam je osigurao.” – istaknula je učiteljica Mirjana Mošmondor ističući da su na ideju da ga se pozove došli i zbog toga jer je župan i upravitelj zaklade “Katruže” koja pomaže onima kojima je pomoć zaista i potrebna.

Posjet župana učenici razredne nastave škole najsjevernijeg hrvatskog grada su iskoristili i da zajedno obilježe tradicionalne Dane kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje. Tom su prilikom učenici od prvog do četvrtog razreda pokazali što su sve napravili, te održali kratak program, a sve je zajedno blagoslovio župnik Tomislav Antekolović koji se posebno zahvalio županu koji “često svojim djelima pokazuje kako se treba odnositi prema tradiciji i kulturi Međimjurja.”

“Hvala županu na dolasku jer se osobno došao uvjeriti u rad učenika ove škole, ali je ovime ponovno pokazao da mu je stalo.” – tom je prilikom zaključila ravnateljica Marija Trstenjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije