Učenici Ekonomske i trgovačke škole na Trećem Parlamentu mladih u Ljubljani

>> Učenici Ekonomske i trgovačke škole na Trećem Parlamentu mladih u Ljubljani

Treći parlament mladih održan je u petak 19. i subotu 20. rujna 2014. u Biotehničkome obrazovnom centru u Ljubljani. Organizatori Parlamenta su Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i LUTRA Inštitut za ohranjanje naravne dediščine. Sudjelovalo je šezdesetak učenika i profesora iz osam srednjih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Hrvatsku su predstavljale Ekonomska i trgovačka škola iz Čakovca te Srednja škola Tina Ujevića s Tehničkom školom iz Kutine.

Učenici su pozvani na sudjelovanje u Parlamentu zbog izrade najboljih scenarija za crtani film na natječaju za srednje škole “Vode u slivu rijeke Save – razvoj i zaštita” u okviru UNESCO-ova projekta. Učenike 2. K razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pripremala je mentorica Iva Novak, a na parlament pratila profesorica Ivana Oreški. Školu su predstavljali učenici: Ela Vidačić, Ana Kovačević, Lucija Kranjec, Filip Peras i Marko Novak.

Timovi učenika sudjelovali su na sljedećim aktivnostima: orijentacijska šetnja uz rijeku Ljubljanicu, predstavljanje scenarija za crtiće i debata na engleskom jeziku o zaštiti i razvoju voda. Upoznali su se s važnošću zaštite voda rijeke Save te važnošću prekogranične suradnje na području voda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije