FOTO Međimurski vatrogasci na obuci u Sloveniji

Vatrogasci JVP Čakovca bili su na jednoj od najvećih obuka vatrogasaca na području tehničke pomoći od prometnih nezgoda u ovom dijelu Europe. Sajam se održao u Ljubljani, a trajao je dva dana.

Međunarodni instruktori s područja tehničke pomoći bili su ”mentori” našim profesionalnim vatrogascima. Događaj je bio otvoren za javnost te su raspoređeni u grupe profesionalci iz Čakovca prikazali kako rukuju sa hidrauličkim alatom kod prometnih nesreća pred mnoštvo znatiželjnika.

To je još jedan pomak u obučavanju vatrogasnih kadrova iz Međimurja, jer na sajmu u Ljubljani su bile prikazane jedne od najtežih mogućih nezgoda u prometu, od lančanog sudara više vozila, do prevrtanja autobusa, pa čak i ”rezanje” novih vozila marke Renault.

Sve u cilju da se isproba i vidi kako novija vozila puno više ulažu u sigurnost putnika, te je i rezanje nekih dijelova puno teže nego kod starijih vozila. Osim naših vatrogasaca, treningu su prisustvovali i vatrogasci iz Slovenije, Italije, Crne Gore i Srbije.

Uz vatrogasnu opremu koju su izložile poznate tvrtke (weber) na sajmu u Sloveniji, posjetitelji su mogli uživo vidjeti i kako ”nastaje” jedan od vatrogasnih kalendara ugodni muškom, ali vjerujemo i ženskom oku uz vatrogasnu tematiku, piše portal Vatrogasci Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije