VIDEO I FOTO Više od tri tisuće biciklista na cestama Međimurja

>> Biciklima međimurskim putevima – BIMEP 2018. (Nedjelja, 22.4.2018.)

U 18 sati završio je i 13. po redu BIMEP koji se održao u nedjelju, 22. travnja. Kako saznajemo od organizatora, ove godine je bilo nešto više od 3000 biciklista, što je za petstotinjak natjecatelja više nego prošle godine.

Iznimno su zadovoljni što je došlo puno ljudi iz gotovo svih krajeva Hrvatske, a velik broj biciklista došao je iz Zagreba.

Zanimljivo je što su neki došli i iz inozemstva, pa je tako bilo riječi o biciklistima iz Slovenije, Mađarske i Austrije.

(Video: Tomislav Borković)

Kako nam je rekao jedan od organizatora Alan Resman, nije bilo potrebe za intervencijom hitne pomoći, a iz policije javljaju da nije bilo prometnih nesreća u kojima bi sudjelovali biciklisti spomenute manifestacije.

Svu okrjepu sudionicima na stajalištima sufinancirale su općine, a pripremili su im klipiće, vodu, domaće kolače i slično.

– Imamo prepoznatljivu i kvalitetnu manifestaciju u okviru Dana Međimurske županije, a ove su godine natjecatelji prvi puta imali priliku kupiti Bimep majicu za uspomenu.

Dojmovi su više nego pozitivni te se ovim putem zahvaljujem svim općinama i udrugama koje su uložile mnogo truda, volje i želje da budu dio BIMEP-a, dodao je Resman.

Start je bio moguć sa svakog ulazno – izlaznog punkta te su se svi građani mogli uključiti u bilo koje vrijeme u periodu od 9 do 18 sati.

Više od 150 kilometara staze te najduža staza koja je obišla sva veća mjesta u Međimurju uključuje Kotoribu, Donju Dubravu, Svetu Mariju, Donji Kraljevec, Prelog, Domašinec, Orehovicu, Čakovec, Pušćine, Macinec, Gornji Mihaljevec, Lopatinec, Štrigovu, Sveti Martin na Muri, Podturen i Mursko Središće.

Svake godine ova manifestacija privlačisve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života koji na ovaj način imaju prilike uživati u ljepotama međimurskog krajolika, pa možemo reći da BIMEP postaje međimurski brend.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije