Gradonačelnik Preloga organizirao prijem za učenike OŠ Draškovec

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je učenike Paulu Petrić i Martina Dominića, njihovu mentoricu Ivanu Beti, te ravnateljicu Margit Mirić.

Martin Dominić, učenik 7. razreda OŠ Draškovec, predstavljao je Međimursku županiju na državnoj smotri LiDraNo, s novinarskim reportažnim radom “Nogomet u suknjama”. Članovi prosudbenih povjerenstava odabrali su radove i učenike koje pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2014., a treću godinu zaredom, na popisu je bila i OŠ Draškovec, koju je Martin izvrsno predstavio. Mentorica mu je dipl. učiteljica Ivana Beti, koja vodi i novinarsku grupu u školi. Izdaju list “Draško”.

Paula Petrić, učenica sedmog razreda, postigla je zavidan uspjeh na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika u Šibeniku. U jakoj konkurenciji dvadeset šest učenika iz cijele Hrvatske, Paula je osvojila 4. mjesto u kategoriji sedmog razreda. Takav je uspjeh postigla svojom marljivošću i upornošću, uz vodstvo mentorice Ivane Beti, javlja Prelog.hr.

Gradonačelnik je istaknuo važnost volonterskog rada, pogotovo s djecom. Ulaže se puno truda, no najljepša je nagrada osmijeh djece kad postignu dobre rezultate. Pohvalio je rad OŠ Draškovec koja se, iako je mala škola, uključuje u razne projekte, o kojima je govorila ravnateljica M. Mirić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije