OŠ T. G. Mala Subotica: Netaknute ljepote Like

U ranim jutarnjim satima 14. svibnja učenici osmih razreda OŠ Tomaša Goričanca krenuli su na terensku nastavu u prelijepu Liku. Zajedno sa svojim učiteljima Desankom Bosanac, Kristijanom Jabukom Smiljanićem, Nevenkom Polanec-Petek i Oliverom Šercer-Žokalj posjetili su ličko selo Smiljan, naselje Kuterevo te Vrelo Gacke. Medijska grupa je sve to popratila pa u nastavku na fotografijama pogledajte kako je to izgledalo.

 

Nastava je započela u autobusu gdje su učenici u jednoj ugodnoj i veseloj atmosferi iznosili sve što su morali saznati o prekrasnoj Lici. Tako je održana nastava geografije, biologije, kemije, fizike i hrvatskog jezika.

Rijeka Gacka danas je jedna od najcjenjenijih i najpouzdanijih pastrvskih voda u Europi i svijetu. Odlikuje je čista bistra voda koja unatoč krševitom kraju sporo teče.

 

U Kuterevu planinarskom naselju na obroncima Sjevernog Velebita nalazi se utočište za medvjediće koji su nesretnim slučajem ili uslijed krivolova odvojeni od majke.

U utočištu su uz pomoć dobrih ljudi, mladih volontera, zaljubljenika u prirodu i pomoć stručnjaka othranjeni. Medvjedi ne odlaze u svoja prirodna staništa nego ostaju u utočištu.

 

Danas je u Smiljanu smješten memorijalni centar Nikole Tesle u sklopu kojega se nalazi Teslina rodna kuća, umanjena verzija Tesline ispitne stanice iz Colorado Springsa te malo kino u kojem su učenici nakon razgledavanja pogledali film o Tesli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije