Uspješna Državna smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

U subotu  24. svibnja 2014. godine u Gornjogradskoj gimnaziji te u Gimnaziji Tituša Brezovačkog u Zagrebu održana je Državna smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Na Smotri je predstavljeno 67 vrlo vrijednih projekata koji su ukazali na zainteresiranost učenika za probleme društva u kojem žive. Projektima je ispunjen temeljni cilj građanskog odgoja i obrazovanja: pokazati učenicima na koje sve načine mogu postati aktivni i odgovorni građani demokratskog društva.

Na Državnu smotru bilo je pozvano 13 projekata iz Međimurske i Varaždinske županije koji su se prethodno predstavili na prvoj Međužupanijskoj smotri održanoj 23. ožujka 2014. godine u organizaciji 3. osnovne škole Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec.

U Projekt građanin uključili su se učenici i učiteljice iz razredne nastave: OŠ Prelog predstavila se projektom Biciklom do zdravlja (voditeljica: Branka Podgorelec); OŠ Orehovica – PŠ Podbrest predstavile su projekt Knjiga nadohvat ruke (voditeljica: Senija Zadravec-Kermek); VI. OŠ Varaždin predstavila se projektom Lipa po lipu– kuna, bez računa se ne računa (voditeljica: Rosana Štrocinger); III. OŠ Čakovec projektom Učenički školski ormarići (voditelji: Zdenka Novak i Aleksandar Bartolić) te VI. OŠ Varaždin  projektom Varaždin – grad cvijeća (voditeljice: Petra Lončarić-Časar i Petra Kanešić).

Također, na Smotri je sudjelovalo šest projekata nastalih zajedničkim radom učenika viših razreda osnovne škole i učitelja predmetne nastave. Učenici OŠ Donja Dubrava predstavili su se projektom Dobravski ljuk (voditeljica: Renata Heric); VI. OŠ Varaždin projektom Konzervansi u prehrambenim proizvodima (voditeljice: Bojana Perko, Alenka Bađun i Mihaela Vrbnjak Grđan); OŠ Vladimira Nazora Pribislavec projektom (Ne)čisti računi (voditeljica: Aleksandra Đurić); OŠ Belica projektom Pokreni i promijeni (voditeljice: Silvija Micek i Lidija Hertarić); OŠ Petrijanec projektom Različitost je izazov, upoznajmo se (voditeljica: Kristina Čačić);  III. OŠ Čakovec projektom Ruža međimurska (voditelji: Tihana Preksavec, Tomica Hlapčić i Dražen Ružić) i I. OŠ Čakovec  i njihov projekt #codeEU (voditeljica: Ivana Ružić).

Ove godine problemima građanskog odgoja i obrazovanja bavili su se učenici Gospodarske škole Čakovec s voditeljicom Patricijom Topolnjak. Predstavili su se projektom: DA znanju, DA životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije